Wniosek NaszEauto, tymczasowy dowód rejestracyjny.

map

Fachowiec
Hej pytanie, bo nie mogę znaleźć informacji szczegółowej. W wymaganiach dokumentowych do dotacji jest przesłanie skanu dowodu.

"Pełny skan dowodu rejestracyjnego (obie jego strony) pojazdu wskazanego we wniosku."

Czy dowód tymczasowy się kwalifikuje, czy musi to być już po wymianie na twardy?

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Hej pytanie, bo nie mogę znaleźć informacji szczegółowej. W wymaganiach dokumentowych do dotacji jest przesłanie skanu dowodu.

"Pełny skan dowodu rejestracyjnego (obie jego strony) pojazdu wskazanego we wniosku."

Czy dowód tymczasowy się kwalifikuje, czy musi to być już po wymianie na twardy?
Nie kwalifikuje się :( Jasno napisali mi to w uwagach do uzupełnienia wniosku.

Przecież ten kwit nawet nie nazywa się "Dowód Rejestracyjny", tylko "Pozwolenie Czasowe"...
Pewnie dlatego nie publikują informacji szczegółowej.

1743628096066.png

map

Fachowiec
Nie kwalifikuje się :( Jasno napisali mi to w uwagach do uzupełnienia wniosku.

Przecież ten kwit nawet nie nazywa się "Dowód Rejestracyjny", tylko "Pozwolenie Czasowe"...
Pewnie dlatego nie publikują informacji szczegółowej.

View attachment 26553
Dzięki za info, no ja już chciałbym mieć ten wniosek za sobą, bo to upierdliwie wisi mi w głowie, więc się łudziłem. ;)

Elon

Zadomawiam się
Wyślij co masz bo tylko tracisz czas. Później korektę z dowodem przyjmą w 5min a tak to czekasz w coraz dłuższej kolejce.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Wyślij co masz bo tylko tracisz czas. Później korektę z dowodem przyjmą w 5min a tak to czekasz w coraz dłuższej kolejce.
Przynajmniej krócej trzeba będzie jeździć z naklejką :cool:

inter

Pionier e-mobilności
Przecież odrzucą Pozwolenie czasowe, tylko strata czasu, a 2 tygodnie nie zbawi.

map

Fachowiec
Postanowiłem wysłać dopiero komplet. Na kasę mogę czekać, za to chce mieć z głowy biurokrację. Strasznie tego nie lubię, więc dręcz mnie to z tyłu głowy. :D

Auto odebrałem 15 marca, więc może już dowód będzie. W poniedziałek sprawdzę.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Postanowiłem wysłać dopiero komplet. Na kasę mogę czekać, za to chce mieć z głowy biurokrację. Strasznie tego nie lubię, więc dręcz mnie to z tyłu głowy. :D

Auto odebrałem 15 marca, więc może już dowód będzie. W poniedziałek sprawdzę.
Chyba nie ma potrzeby żeby składać te papiery w wielkim pośpiechu.
Potem na ew. dokompletowanie, uzupełnienie wniosku jest dość krótki termin.

Ja przyklepałem umowę o dotację jakieś 5-mcy po odebraniu auta, jak się upewniłem, że będę w stanie spełnić wszystkie zobowiązania z Umowy. Potem po małych perturbacjach z cesją AC przyszedł przelew i było OK.

Plus był taki że mogłem 5 miesięcy pojeździć bez tej wielkiej naklejki na drzwiach, jak @Szaruś zauważył :ROFLMAO:

map

Fachowiec
Chyba nie ma potrzeby żeby składać te papiery w wielkim pośpiechu.
Potem na ew. dokompletowanie, uzupełnienie wniosku jest dość krótki termin.

Ja przyklepałem umowę o dotację jakieś 5-mcy po odebraniu auta, jak się upewniłem, że będę w stanie spełnić wszystkie zobowiązania z Umowy. Potem po małych perturbacjach z cesją AC przyszedł przelew i było OK.

Plus był taki że mogłem 5 miesięcy pojeździć bez tej wielkiej naklejki na drzwiach, jak @Szaruś zauważył :ROFLMAO:
Przy nowym programie też jest wlepa na auto? :D Pytanie numer dwa ta wlepa nie liczy się od momentu uzyskania dotacji?