Ford Explorer

Rozwrot

Fachowiec
Ok

Nie rozumiem, piszesz o polisie czy o cesji polisy pod program? Bo wówczas pozostaje opcja weksla.
Polisa chyba powinna być wydana od razu z autem. Dowód wiadomo trwa.
Swojego Explorera RWD ma obiecane na koniec maja, więc i tak nic nie zrobię i jeszcze mam czas obserwację.
Nic nie pisałem o cesji, poprosiłem tylko o kopię polisy AC. Nie dostałem jej od dealera.
Cesja nie jest wymagana w tym programie, weksel owszem.

Opis załącznika jest taki:

09.-9. Skan dokumentu ubezpieczenia (polisę) OC oraz AC (autocasco) od uszkodzeń, zniszczeń oraz utraty na skutek zderzeń, kolizji, zdarzeń losowych, uszkodzeń przez osoby trzecie oraz kradzieży wraz z dowodem opłacenia składek lub pierwszej raty dla pojazdu wskazanego we wniosku o objęcie wsparciem. Polisa AC musi posiadać podpis ubezpieczyciela lub jego przedstawiciela (podpis odręczny i pieczęć firmowa lub elektroniczny podpis kwalifikowany możliwy do zweryfikowania

robik130

Wkrótce Ford Explorer 77 KWh RWD
Nic nie pisałem o cesji, poprosiłem tylko o kopię polisy AC. Nie dostałem jej od dealera.
Cesja nie jest wymagana w tym programie, weksel owszem.

Opis załącznika jest taki:

09.-9. Skan dokumentu ubezpieczenia (polisę) OC oraz AC (autocasco) od uszkodzeń, zniszczeń oraz utraty na skutek zderzeń, kolizji, zdarzeń losowych, uszkodzeń przez osoby trzecie oraz kradzieży wraz z dowodem opłacenia składek lub pierwszej raty dla pojazdu wskazanego we wniosku o objęcie wsparciem. Polisa AC musi posiadać podpis ubezpieczyciela lub jego przedstawiciela (podpis odręczny i pieczęć firmowa lub elektroniczny podpis kwalifikowany możliwy do zweryfikowania
Ok, w takim razie powodzenia w przecieraniu ścieżek.

Tomek.

Zadomawiam się
Zacząłem podpytywać dilera o ten program i dostałem takie info:
- czas oczekiwania na auto 3 m-ce,
- oferta tylko przez arvala,
- Explorer BEV 77kWh 286 Premium RWD,
- wpłata własna brutto 30k - rata brutto 921,27 zł/ m-c - Ewentualny zwrot z dotacji 24 390zł - kwota netto
- wpłata własna brutto 36,9k - rata brutto 859,77 zł/ m-c - Ewentualny zwrot z dotacji30 000zł - kwota netto
- ubezpieczenie w cenie - udział w szkodzie do 1k
- limit km - 15k
- przegląd serwis przy oddaniu - 1,5k zł tutaj trzeba dopytać, czy to zwykły przegląd
- opony, nie wiem czy 2 komplety, czy całoroczne
- dofinansowanie załatwia się samemu.
- karta forda nie pytałem

Jeśli ktoś jest bardziej zorientowany niech da znać.

Gingol

Fachowiec
- wpłata własna brutto 30k - rata brutto 921,27 zł/ m-c - Ewentualny zwrot z dotacji 24 390zł - kwota netto
- wpłata własna brutto 36,9k - rata brutto 859,77 zł/ m-c - Ewentualny zwrot z dotacji30 000zł - kwota netto
- limit km - 15k
- przegląd serwis przy oddaniu - 1,5k zł tutaj trzeba dopytać, czy to zwykły przegląd

Arval = kłopoty. A w kontekście programu i powiedzmy rygorów terminowych, ew. konieczności dogrania formalności lub uzyskania pomocy, z Arval jest fatalny kontakt po podpisaniu umowy. To tak tylko dla przestrogi.

Rozwrot

Fachowiec
- limit km - 15k

To wszystko już wiemy, natomiast skąd ta informacja o przeglądzie, bo ja tego w umowie nie mam. Zwłaszcza, że przegląd można zrobić gdziekolwiek, nie ma wymogu wykonywania go w ASO.
Informacja o oczekiwaniu 3 miesiące też jest nieprawdziwa, jak auto jest u dealera lub na stocku to wchodzi do programu od razu.

Opony dają komplet, letnie.

Last edited:

Esiak

Fachowiec
To wszystko już wiemy, natomiast skąd ta informacja o przeglądzie, bo ja tego w umowie nie mam. Zwłaszcza, że przegląd można zrobić gdziekolwiek, nie ma wymogu wykonywania go w ASO.
Informacja o oczekiwaniu 3 miesiące też jest nieprawdziwa, jak auto jest u dealera lub na stocku to wchodzi do programu od razu.

Opony dają komplet, letnie.
Przegląd jest po 2 latach a Ty będziesz go użytkował 25 miesięcy, więc ta kwestia spada na użytkownika... :p

Last edited: