Jest odwrotnie niż uważasz. Gdyby teraz w E było większość samochodów na prąd z możliwością oddania energii, to podtrzymały by system w wielu miejscach, takich jak szpitale. Nawet na stacji pompa by diesla zatankowała
a więc mamy blackuot a raczej awarię którą straszą już od dawna, więc postanowiłem popatrzeć na sytuacje ładowarek jak się to ma realnie w przypadku czegoś tak nagłego ale i produkcji OZE za dnia
Tesla SuC
Ionity
Shell
niestety nie mam aplikacji tesli w aucie która lepiej to pokazuje na jednym foto więc jakby ktoś był u przejmy można wrzucić, nie przychodzą mi do głowy też inne sieci ładowarek jakie mogą tam być, to samo z sieciami AC bo w awaryjnych sytuacjach 11kW w miejscowości obok może nas uratować
ale wstępnie widzę że SuC poradziły sobie najlepiej mimo że mało z nich ma magazyny czy zadaszone panelami stacje wraz właśnie z megapackami, w USA sporo stacji electrify america używa właśnie megapacków od Tesli
wiem że jest tam od jakiegoś roku prawo że galerie i inne obiekty z dużymi parkingami na dziesiątki aut muszą je zadaszać panelami i wstawiać ładowarki AC więc jeśli faktycznie budowa takich już się rozpoczęła, zasilić awaryjnie 16 stanowisk AC jest o wiele prościej niż jedno/dwa DC które ma w dodatku skoki
posiadacze hybrydowych falowników w Hiszpanii i Portugalii dzisiaj wygrywają
PS. nie polecam czytać komentarzy pod artykułami na temat blackouta, idzie się przerazić ile w ludziach niewiedzy ale i jadu i toksyczności
Myślicie, że ci co mają gnojówkę w zbiornikach to wygrali los na loterii ? Wystarczy popatrzeć co dzieje się na ulicach miast, samochód bez względu na napęd jest tam teraz dużym parasolem co najwyżej.
https://next.gazeta.pl/next/7,172392,31891695,blackout-w-europie-hiszpania-portugalia-i-francja-bez-pradu.html Blackout nadchodzi, jakoś te paneliki na dachach i ładna pogoda nie pomagają.