krzyss

Pionier e-mobilności
Mozesz zrobic jak ja...

Ja wyslalem skany tak jak ty, podpisalem podpisem, ale w mailu za pomoca tlumacza goole napisalem:

Dobré ráno,
Posílám dokumenty k osvobození od mýtného pro dálnice.
Osvědčení o registraci vozidla, schválení a leasingové povolení k použití.
Děkuju

I przeszło :)

Cav

Pionier e-mobilności
BTW: moglibyście zerknąć jak się podpisuje leasing w tego typu przypadkach?
Elektronicznie, czy to jakiś skan?
A jak elektronicznie, to czy jest jakoś udokumentowane, czy osoba podpisująca dokument za leasing, ma do tego prawo?

Pytam, bo chcę wysłać te dokumenty podpisane przeze mnie jako reprezentanta mojej spółki z o.o, (auto na własność spółki, chodzi tylko o analogię), ale nie wiem czy łykną wprost mój podpis kwalifikowany, czy mam im załączyć krs, z którego by wynikało że mam prawo reprezentowania spółki, no i czy oni go zrozumieją.....

PiotrS

Posiadacz elektryka
Dziś w nocy wysłałem wypełniony formularz + kopię dowodu rejestracyjnego tymczasowego, bez żadnych dodatkowych dokumentów.
Samochód na sp. z o.o., nie załączałem żadnego upoważnienia, KRS itp.
Podpisane przez ePuap.
Dziś rano przyszło zwolnienie :)

Na zwolnieniu jest link do walidatora zwolnienia: https://edalnice.cz/#/validation
Niestety u mnie strona nie działa. Działa natomiast strona https://edalnice.cz/index.html#/validation

Cav

Pionier e-mobilności
Dziś w nocy wysłałem wypełniony formularz + kopię dowodu rejestracyjnego tymczasowego, bez żadnych dodatkowych dokumentów.
Samochód na sp. z o.o., nie załączałem żadnego upoważnienia, KRS itp.
Podpisane przez ePuap.
Dziś rano przyszło zwolnienie :)
Podpisywałeś profilem firmy, czy swoim prywatnym?

Robmal

Posiadacz elektryka
Cześć.
Wczoraj wysłałem skan dowodu, homologacji i wypełniony wniosek. Wszystko podpisane profilem zaufanym tzn. każdy dokument oddzielnie. Auto zakupione na osobę fizyczną w prywatnym użytkowaniu. Dziś rano miałem już na swojej poczcie zwolnienie z opłat. Oby kiedyś nasze urzędy tak działały....

sebsek

Posiadacz elektryka
Dokładnie ja też byłem w szoku ze po kilku godzinach od złożenia dokumentów o 22.00 dostałem maila z zaświadczeniem.
U nas tego raczej nie dożyjemy.

gim-kg

Pionier e-mobilności
U nas moglibyśmy zaakceptować nawet tygodniowy czas oczekiwania gdyby autostrady były darmowe dla elektryków jak w Czechach.