2025.26

margielm

Fachowiec
Ja w tydzień temu jechałem trasę Berlin Wrocław i musiałem przestać używać matrixow bo dosłownie każdy tir mrugał jak były te bariery. Oczywiście też jak nie było barierek a tir wyjeżdżał zza wzniesienia to też nie wycinało go (ale tego się spodziewałem). Próbowałem kilka razy wrócić na innym odcinku drogi ale nie dało się jechać. Tesla nie widziała że jedzie tir przez bariery a kierowcy w szoferce jak na scenie 😔. Może teraz po aktualizacji będzie coś lepiej.
No ja właśnie dlatego byłęm w szoku że dosłownie NIKT mi nie mrugnął. Ani jeden TIR, a na tej morej trasie to S-ek było ze 230 km, więc próba dość znaczna.
na jakiej wersji jeździsz teraz? bo to w sumie mogą właśnie poprawiać w tych "minorach" nawet bez pisania o tym w changelogu.

inter

Pionier e-mobilności
O tym nie pomyślałem. Odebrałem auto tydzień wcześniej. Ale tylko tiry mrugały osobówka chyba żadna. Ale pójdę tym tropem i sprawdzę. Wiecie może czy na stacji diagnostycznej mi wyregulują?
Masz automatyczną kalibracje w menu.

TheJakubo

Nowy na Forum
No ja właśnie dlatego byłęm w szoku że dosłownie NIKT mi nie mrugnął. Ani jeden TIR, a na tej morej trasie to S-ek było ze 230 km, więc próba dość znaczna.
na jakiej wersji jeździsz teraz? bo to w sumie mogą właśnie poprawiać w tych "minorach" nawet bez pisania o tym w changelogu.
Dzisiaj w nocy zainstalowałem aktualizacje ale z jakiej wersji to nie wiem, można to gdzieś sprawdzić jaka była przed aktualizacją ?
Znalazłem w teslamate. Jechałem wtedy na 2025.20.6

inter

Pionier e-mobilności
Dzisiaj w nocy zainstalowałem aktualizacje ale z jakiej wersji to nie wiem, można to gdzieś sprawdzić jaka była przed aktualizacją ?
Nie sprawdzisz wczesniejszej. Podejrzewam że fabryczną z koncówką .100
Gdybyć miał Teslamate lub Tessi, to tak.

Hall

Zadomawiam się
Tak źle, to jeszcze mi aktualizacji nie ściagał. Od 23.00 do 5.00 pobrał 5,6 GB i od godziny nic nie pobrał i jest diopiero 26%.

Edit, pobrało 10,6 GB.
Wiesz tak się zastanawiam, czy to nie jest jakiś problem z Twoim WIFI. Przed chwilą soft ścignął się w 3-4 minuty, mam tak za kadym razem gdy jest nowy soft.

churro

Fachowiec
Ja w tydzień temu jechałem trasę Berlin Wrocław i musiałem przestać używać matrixow bo dosłownie każdy tir mrugał
oni mrugają dla zabawy, raz jeden tirowiec powiedział mi, że nawet jak ktoś jedzie na długich to ich to nie oślepia

inter

Pionier e-mobilności
Wiesz tak się zastanawiam, czy to nie jest jakiś problem z Twoim WIFI. Przed chwilą soft ścignął się w 3-4 minuty, mam tak za kadym razem gdy jest nowy soft.
To fizycznie niemożliwe, WiFi w samochodzie nie ma takiej przepustowości, aby sciagnąć 8,6 GB w 3-4 minuty.

Last edited:

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Masz automatyczną kalibracje w menu.
Ja mam wrażenie że to w 20.6 coś poszło mocno nie tak. Autostrady to klasyka że od zawsze tiry mrugają, ale po tej aktualizacji zaczął mieć problem z drogami krajowymi i wycinaniem samochodów jadących przed samochodem w tym samym kierunku. Robiłem testy sam na sobie, w sensie jechałem przed swoją tesla i faktycznie lewa lampa często oślepia. Pojechałem też sprawdzić lampy na ścianę, no i mniej więcej wydają się ok, zgodnie z metodą serwisową. Mam małe wątpliwości co do regulacji poziomej bo one mają jakieś dziwne odcięcia, ale wysokość jest ok. Zdjęcie w załączniku. Pierwsze mijania, drugie drogowe. Na skp nie jadę bo jeszcze nigdy mi dobrze świateł nie ustawili. Kolejna sprawa, że miałem na wiosnę wymieniane te lampy gwarancyjnie, ale wtedy nie zauważyłem żeby jakoś inaczej świeciły, więc stawiam na aktualizację.

Attachments

• IMG_3961.jpeg
    3,5 MB · Liczba wyświetleń: 21
  • IMG_3962.jpeg
    3,8 MB · Liczba wyświetleń: 20