Pokaż świateł LED w S3XY :)

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Ależ to jest ładne! Zupełnie nowa jakość, zupełnie inna kategoria niż sama tylko sprzedaż samochodów... Fantastyczne!

Michal

Moderator
Auto jako coś fajnego do zabawy, a nie mierzenia długości wyimaginowanego penisa. Dla mnie to jest nowa jakość, bo wcześniej, żadne auto nie było fajne ;)

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Działające matrixy to wyimaginowany penis? Hmmmm....

To o czym piszę to przesunięcie programistów z rzeczy efektownych do rzeczy przydatnych.

Michal

Moderator
Miałem na myśli, to co większość ludzi uważało za fajne w samochodach (odgłosy silnika V8 czy tam V17 :p, muskularny wygląd, itp...). Ja tego nigdy nie rozumiałem i nie widziałem na rynku fajnych aut do zabawy, bo albo były kompletnie niepraktyczne (Mazda MX5, Porshe 911), albo przegięte w innych aspektach (silniki, wielkość auta) (jakieś pickupy, albo suvy). Teraz mam auto, które używam na codzień ale w weekendy też daje mi niesamowicie dużo frajdy, m.in. właśnie takimi pierdołami.

Żeby była jasność, do mnie wcześniej kompletnie nie przemawiały te pokazy jak np. w TMX ale w tym przypadku, gdzie możesz coś takiego przygotować/znaleźć sam do swojej muzyki, to wydaje się naprawdę fajnym pomysłem. Już powstała stronka zbierająca różne pokazy od ludzi i to jest naprawdę super, bo właśnie w ten sposób tworzy się ta społeczność.
Wiem, że to jest zabieg marketingowy ale 109 krotnie bardziej wole taki marketing, niż reklamy z gościem jadącym na parkur do magazynów (to co ostatnio wciska reklama BMW X4).

Ps. Widząc jak to zostało przygotowane - wzięli gotowy program open source do robienia pokazów świetlnych skoordynowanych z muzyką i dostosowali sterowanie w aucie - nie wydaje mi się, żeby programista poświęcił na to za dużo czasu... To wygląda na projekt zrobiony w 10 "man days" rozłożonych na pół roku w ramach "odpoczynku". Tym bardziej, że programistom trzeba dawać trochę wolną rękę, żeby nie zwariowali i po prostu pracowali lepiej. Dlatego sam też często pozwalam zespołom IT na przeznaczenie np. 10% czasu na własne projekty ;)

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Super. Ale zachwycanie się tym jako "nową jakością", podczas gdy matryce w tych samych światłach od roku czekają na prawidłowe ich wykorzystanie jest conajmniej nie na miejscu. Mówimy o bezpieczeństwie użytkowników, a nie pierdzących wydechach.

Michal

Moderator
W ogóle to w PL nadal mamy kupę bezdomnych, w sierocińcach dzieci bez rodzin, a w Afryce nadal umierają z głodu, więc zachwycanie się EV ogólnie jest nie na miejscu. Można w ten sposób zbijać wszystko co jest fajne...

vwir

Pionier e-mobilności
No jeśli ci bezdomni będą siedzieli z latarkami w światłach tesli to tak. W przeciwnym przypadku to wrzuciłeś dość żenujący komentarz.

Michal

Moderator
Ja po prostu nie rozumiem dlaczego Ty mówisz nam, czy coś co robią nasze auta jest dla nas (klientów) fajne i wartościowe?
Próbuje Ci wytłumaczyć jak to jest jeździć fajnym autem ale wchodzimy na jakieś durnowate poziomy abstrakcji.
Gdyby to napisał, ktoś kto jeździ Tesla, to ok... Ale nie masz pojęcia co nam się podoba, a dyskutujesz...