Świat to za mało.. czyli auto daje radę tylko prądu brak

RadaR

Fachowiec
Dojechałem i wróciłem, prędkość na autostradzie 110-115, ładownie w Łomiankach 36minut dodało 26kW. Wróciłem przez Błonie i właśnie zostawiłem auto pod prądem z zasięgiem 50km.
W sumie trasa spoko, czas mija fajnie jak się wiezie 21latke która nie jest córką 🤪 Tzn nie moją 🤣
W drodze do domu już wiozłem szwagra a to jej ojciec więc już było mniej fajnie na fotelu pasażera 😅😂🤣
Jeden plus oszczędzania baterii - oszczędność na potencjalnym mandacie a drogo od wczorajjjjjj... 😉

JareG

Pionier e-mobilności
Dojechałem i wróciłem, prędkość na autostradzie 110-115,
(...)
Jeden plus oszczędzania baterii - oszczędność na potencjalnym mandacie a drogo od wczorajjjjjj... 😉
A że kulsony potrafią człowieka ustrzelić z tych laserowych z odległości ponad 100m (mnie cyknał ze 130, a jaki był zadowolony.. :sick:) i zza krzaków, to zero szans na reakcję. I po kasie, i punkty w gratisie.. wujowo. I to wcale nie musi być jakaś kosmiczna prędkość - mam taką lokalną drogę, którą dojeżdżam do Torunia.. lasy. Kiedyś na całości 90/h, ale potem jakiś ciul nawstawiał znaków, m. in. ograniczenia do 60/h.. (został tylko jeden kawałek prostej z 90, gdzie wszystkie pedały nagle odkrywają, że można jechać szybciej :D) ja tam jeżdżę 80-100/h - i teraz będę miał zagwozdkę czy pedalić, czy rydzykować..

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja się - jak pisałem - wyszalalem po Świętach jeszcze po starej cenie.
8 pkt w " Mój Obywatel" oglądam co jakiś czas z dumą że tak tanio je trafiłem.
U mnie to była prowokacja, niemniej nie powinienem jej ulec.
Bonus kolejny to pochwała z ust posterunkowego za zwolnienie w wiosce, chciałem to na piśmie ale On tylko mandaty może pisać. Oszczedzają.

RadaR

Fachowiec
No to jutro Wisła, na A1 dużo lepiej z prądem. Zaraportuję 100kW Orlen Wieszowa przed Gliwicami bo ponoć nie działa wg PlugShare. Dzwoniłem na tą stacje i miły pan poszedł sprawdzić i mówi że działa, zobaczymy.

BTW, sprawdzałem dziś trasę Łódź-Köln. Co stopare km Po kilka kabli 350kW od Ionity 🤪 To się nazywa podróż

JareG

Pionier e-mobilności
No to jutro Wisła, na A1 dużo lepiej z prądem. Zaraportuję 100kW Orlen Wieszowa przed Gliwicami bo ponoć nie działa wg PlugShare. Dzwoniłem na tą stacje i miły pan poszedł sprawdzić i mówi że działa, zobaczymy.
Orlen.. innej opcji nie ma?
BTW, sprawdzałem dziś trasę Łódź-Köln. Co stopare km Po kilka kabli 350kW od Ionity 🤪 To się nazywa podróż
Na coś podobnego to my sobie jeszcze poczekamy niestety..

Pozdrawiam

RadaR

Fachowiec
Heh, w Wiśle są dwie ładowarki... Prywatne i powolne. Dzwoniłem do hoteliku obok nas spytać o możliwość odpłatnego ładowania i dostałem odpowiedź że oni nie mogą wziąć ode mnie kasy ale zapraszają do restauracji na kawę i mogę się ładować ile chce jako ich klient🤪

gim-kg

Pionier e-mobilności
Heh, w Wiśle są dwie ładowarki... Prywatne i powolne. Dzwoniłem do hoteliku obok nas spytać o możliwość odpłatnego ładowania i dostałem odpowiedź że oni nie mogą wziąć ode mnie kasy ale zapraszają do restauracji na kawę i mogę się ładować ile chce jako ich klient🤪
Boją się wziąć za to kasę, bo może jesteś z „urzędu” a oni prądu sprzedawać nie mogą. Miło że zaproponowali coś takiego. Miłym gestem z twojej strony byłby napiwek w recepcji (przyjmuje się 1 zł/ kWh 😉)

Bronek

Pionier e-mobilności
W Białogardzie przy knajpie, ładowarkę prywatno-publiczną postawił niejaki PatrykS z innego forum (przerobił mi evse na regulowane). On miał na ładowarkę na swojej trasie, a właściciel potencjalnych klientów.
Np w Grecji, można sobie parkować kamperem (spać) na parkingu przy knajpie i niepisanym zwyczajem jest skorzystać z menu lokalu.

Norbert

Posiadacz elektryka
Hej, takie żale... Może jak dużo będzie narzekających to do kogoś to przemówi.
Jutro mam trasę z Łodzi na lotnisko Modlin. No i problem... Po drodze ani jednej ładowarki, myślałem że lotnisko to będzie miało punkty ładowania. Cóż, nie ma.
Ile km w jedną stronę ?
Na szybko maps pokazał mi ~170?

Enyaq 80 - nie ogarnie 340km w zakresie 100-10 ? Qrcze słabo...

RadaR

Fachowiec
160 w jedną. Przy ówczesnej temperaturze po naładowaniu na 100% pokazał mi 300zasiegu i przy jeździe 110-115 pokryło się to że zużyciem. Może jadąc 100 bym wyrobił ale po co ryzykować