Pierwsze dostawy w 2022

pmlody

Pionier e-mobilności
Mam taki sam zestaw. Zamawiałem w połowie listopada. Dzwoniła do mnie pani w piątek i nie była w stanie powiedzieć kiedy dostanę auto luty/marzec, czy maj.

"Majowy" jeszcze dostanie szybciej ode mnie, "grudniowego". :D
nikt mi nie powiedzial ze dostane, tylko czy jesli bedzie dostepny w pierwszym kwartale to chce byc na liscie rezerwowej

Adi

Zadomawiam się
Mam taki sam zestaw. Zamawiałem w połowie listopada. Dzwoniła do mnie pani w piątek i nie była w stanie powiedzieć kiedy dostanę auto luty/marzec, czy maj.

"Majowy" jeszcze dostanie szybciej ode mnie, "grudniowego". :D
Myślę, że to była tylko propozycja - aczkolwiek ja powiedziałem że nie chcę wcześniej bo najpierw muszę zakończyć obecny leasing

tomwroclaw

Fachowiec
Dzisiaj przeczytałem na Australijskim forum, że jeśli ktoś zamawiał przed grudniem i dostanie z nowym procesorem to powinien mu się pojawić taki komunikat i nowe warunki do zaakceptowania przed odbiorem że względu na zmniejszenie zasięgu o 1,2% od podawanego podczas zamówienia.
Tesla-Model-3-spadek-zasiegu-2022-Range-Update-960x449.jpg

gim-kg

Pionier e-mobilności
Napisze jak to było w przypadku dostaw Q1’2021. Też był szum o podgrzewanej kierownicy czy głośniku zewnętrznym. Sami obawialiśmy się czy w ogóle dostaniemy np nowe lampy przednie bo Q4’2020 różnie to było. Finalnie, nikt nie dostał ani grzanek kierownicy ani głośnika zewnetrznego (przynajmniej z tego co wiem). Baterie były przydzielane losowo, ja mam LG a kolega @krzyss Panasonic, mimo, że obydwa samochody są wyprodukowane tego samego dnia, przynajmniej tak wynika z homologacji. Z Teslą nigdy nic nie wiadomo bo zmiany odbywała się płynnie w trakcie produkcji.
Reasumując, ja bym nie nastawiał się na AMD. Oczywiście życzę jak najlepiej, ale lepiej być zaskoczonym pozytywnie, że będzie nowy procesor, podwójne szyby w tylnich drzwiach i coś tam jeszcze niż się rozczarować że tego nie będzie. Równie dobrze może być stary procesor i podwójne szyby w tylnych drzwiach bądź odwrotnie. Niestety, jeszcze dla Tesli nie jesteśmy jakimś mocnym rynkiem i może zdarzyć się tak, że jak ktoś z Holandii zrezygnuje z odbioru samochodu to trafi on do nas.
Jak tak czytam ten wątek to zazdroszczę wam tego oczekiwania, pamietam jak to było na początku 2021 roku. Ba nawet chciałem zrezygnować z odbioru gdy dowiedziałem się że mam baterie LG. Teraz jestem z tego zadowolony. Trzymam kciuki i czekam na posty o odbiorach. Powodzenia.