Pierwsze dostawy w 2022

nyknow

Fachowiec
Dzownili z Tesla z potwierdzeniem dostawy. Moja LR ma być w Wawie 28.02 ( szczegoly w pliku google :)
no wlasnie mialem pytac poniewaz ktos pisal że w tym tygodniu mają te VINy przydzielać, obdzwaniać klientów itd. - czyli jakis ruch jest - chociaz jedna osoba to niewiele - w takim tempie to...... :)

Sfotek

Posiadacz elektryka
Kilka faktów z rozmowy z Tesla Polska:

• do wydania maja około 600 samochodów w Q1
  • w piątek było tylko 80 VINów zmatchowanych, a dzisiaj juz 111
  • samochód według systemu ma być 25.02 w Warszawie ( update : po 5 min od rozmowu data odbioru wskoczyła mi w aplikacji na 1.03 11:00)
  • target mają zeby wydać samochód w max 5 dni roboczych od dostawy do Warszawy
  • Do każdego dzownią osobiście zeby potwierdzić dane do FV i dostawy dokumnetów
  • W ciągu 2/3 dni od potwierdzenia danych ma się pojawiac FV
  • Jak się opłaci FV to trzeba wysłać na adres opiekuna potwierdzenie przelewu i wtedy wysyłają dokumenty
  • Nie ma pewności czy od razu prześlą dokumnet o zwolnieniu z akcyzy, jak US nie dośle im na czas to dają oświadczenie ( które jak wiemy nie wszedzie jest respektowane
I prośba od opiekuna : jest nas 5tka w Polsce a mają 600 aut do wydania, także proszą o kontakt mailowy i będa oddzwaniać ( u mnie smiesznie wyszło bo dzownili z jednego numeru polskiego a sms przyszedł z numeru zagranicznego :)

Koniec raportu z Krainy Deszczowców
Karramba:)

Last edited:

tomwroclaw

Fachowiec
Informacja sprzed chwili po kontakcie z TESLĄ.
Otrzymałem już fakturę do opłacenia, dane wyświetlają się w panelu. Po opłaceniu wyślą od razu dokumenty więc zakładam, że jutro lub pojutrze. Szacowany termin odbioru to 22 lutego (potwierdzą jak tylko auta dojadą do nich).

Sfotek

Posiadacz elektryka
Informacja sprzed chwili po kontakcie z TESLĄ.
Otrzymałem już fakturę do opłacenia, dane wyświetlają się w panelu. Po opłaceniu wyślą od razu dokumenty więc zakładam, że jutro lub pojutrze. Szacowany termin odbioru to 22 lutego (potwierdzą jak tylko auta dojadą do nich).
U mnie też jest już FV na portalu także szybko im idzie:)