2022.8.2 w końcu naprawiona kamera i ciekawszy update

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak mam szybkie aktualizacje, obstawiam jedną z dwóch rzeczy:
  1. Mam jednak jakieś dziwne auto, bo baterie jeszcze Panasonic ale już z pompą ciepła - pewnie jest ich stosunkowo mało w całej flocie i łatwiej/bezpieczniej puszczać najpierw updaty na jakieś duże zbiory aut, bo łatwiej później debugować ewentualne błędy jak nie dochodzą żadne takie durne dodatkowe czynniki...
  2. Mam słaby/przerywany zasięg WiFi w garażu, a nie chce mi się trochę z tym walczyć - wygrywa jednak lenistwo. Możliwe, że po prostu jak rozgłasza się aktualizacja, to mojego auta po prostu nie ma żeby ją pobrać. Albo może być tak, że wybierają do pierwszych aktualizacji tylko te z max zasięgiem WiFi, bo na pewno mają takie dane - ja bym chyba tak robił, żeby nie urwało w trakcie pobierania, bo to marnowanie danych i serwerów aktualizacji.
Mam LR z panasonic z 01.2021 i dostalem wczoraj aktualizacje. Nie wiem czy to ma wplyw ale restartowalem auto okolo 15:00 i wchodzilem w aktualizacje zeby sprawdzic i nic nie bylo. A wieczorem przyszła.

poochaty

Posiadacz elektryka
Tak mam szybkie aktualizacje, obstawiam jedną z dwóch rzeczy:
  1. Mam jednak jakieś dziwne auto, bo baterie jeszcze Panasonic ale już z pompą ciepła - pewnie jest ich stosunkowo mało w całej flocie i łatwiej/bezpieczniej puszczać najpierw updaty na jakieś duże zbiory aut, bo łatwiej później debugować ewentualne błędy jak nie dochodzą żadne takie durne dodatkowe czynniki...
  2. Mam słaby/przerywany zasięg WiFi w garażu, a nie chce mi się trochę z tym walczyć - wygrywa jednak lenistwo. Możliwe, że po prostu jak rozgłasza się aktualizacja, to mojego auta po prostu nie ma żeby ją pobrać. Albo może być tak, że wybierają do pierwszych aktualizacji tylko te z max zasięgiem WiFi, bo na pewno mają takie dane - ja bym chyba tak robił, żeby nie urwało w trakcie pobierania, bo to marnowanie danych i serwerów aktualizacji.
Obstawiam nr 2. Ja u mnie zawsze dostaję update jak delikatnie otwieram bramę garażową i zasięg wifi poprawia się z 1 na 2-3 kreski. Tak zresztą zrobiłem wczoraj.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Mam słaby/przerywany zasięg WiFi w garażu, a nie chce mi się trochę z tym walczyć - wygrywa jednak lenistwo. Możliwe, że po prostu jak rozgłasza się aktualizacja, to mojego auta po prostu nie ma żeby ją pobrać. Albo może być tak, że wybierają do pierwszych aktualizacji tylko te z max zasięgiem WiFi, bo na pewno mają takie dane - ja bym chyba tak robił, żeby nie urwało w trakcie pobierania, bo to marnowanie danych i serwerów aktualizacji.
Mi złapało info o aktualizacji mimo zupełnego braku wifi

Michal

Moderator
Chodzi o nowy model wyliczania tego czasu - bardziej prawdziwy. Żeby nie wisiał na 5 minutach 20 minut ;)

Michal

Moderator
Czeka i u mnie, nawet bez wifi - chyba pchają ją szybciej niż zwykle.