Leasing

Valium

Nowy na Forum
Hej, jestem świeżo po zamówieniu i chciałbym zapytać, jakie są następne kroki? Chciałbym wziąć leasing operacyjny, czy w takim razie obdzwaniam wszystkie banki i wybieram ofertę? Co z tematem rejestracji i uzyskania tablic rejestracyjnych (z tego co widzę, potrzebny jest VIN)? Czy jest coś jeszcze do załatwienia poza leasingiem i rejestracją? (słyszałem, że zwolnienie z akcyzy robi już Tesla sama z siebie). Jak to jest z dopłatami (Mój elektryk), dla osób fizycznych jest 225k limit, ale czy dla przedsiębiorców również (nie widzę tego nigdzie jasno opisanego, być może to oczywiste, że ten sam limit dla nich też). Z góry dzięki za odpowiedzi. :)

tuwxyz

Fachowiec
U mnie było tak:
- zamówienie z adnotacją, że będzie leasing
- znalezienie oferty w banku
- czekanie
- Tesla dała mi znać, że auto będzie wkrótce do odbioru
- dałem cynk przedstawicielowi banku, on skontaktował się z Teslą
- odebrałem samochód z założonymi tablicami i tymczasowym dowodem
- twardy dowód i homologację dosłali mi kurierem

karol.kar

Pionier e-mobilności
Jeszcze jedno - czy polecacie jakieś banki z leasingami, od których powinno się zacząć poszukiwania?
Zaoszczędzę Ci czasu i celuj od razu w Santander Leasing.
Kolega teraz też oblatywał banki to dla porównania PKO (jakieś) i EFL wystrzeliły na 119/120% (4 lata leasing), dla tych samych warunków S.L. dał 114%.
Poz tym mają ogarnięty temat co i jak przy finansowaniu Tesli.

PS. Nie pracuje dla S.L. ani nie jestem w jakikolwiek sposób związany poza tym, że mam tam leasing na TM3 oraz nie biorę udziału w jakiś programach polecających itp.

Valium

Nowy na Forum
A jakieś polecane osoby od razu do kontaktu? Słyszałem, że często firmy leasingowe trochę nie ogarniają Tesli (w ING jakieś zgody centrali potrzebne na przykład). Z EFL słyszałem o Emilu Płonce, a jakieś inne sprawdzone kontakty?

motorolapl

Zadomawiam się
w moim przypadku to bylo tak:
  1. zamowilem LongRange w pazdzierniku 2021.
  2. przeszperałem wiele opcji finansowania i ubezpieczenia (AC, ceny kosmos jakbys bral auto za gotowke). skonczylo sie na leasingu santander
  3. miala byc w grudniu, potem koniec lutego.
  4. w marcu sprzedalem swoje stare auta, bo tesla w polowie maja, najpozniej czerwiec ma byc
  5. p Grzegorz z Santandera wszystko ladnie zalatwil. Dofinansowanie z boś, leasing.
  6. w tym tygodniu dowiedzialem ze auta nie bedzie. Ale tesla na maile i telefony nie odpowiada. Dowiedzialem sie od p Grzegorza.
  7. w zwiazku z powyzszym zastanawiam sie co zrobic z zamowieniem na tesle w cenie z przed podwyzki. Myslicie ze to mozna komus odsprzedac?

Tur

Nowy na Forum
Dofinansowanie z boś? LR chyba już wtedy się nie łapała na żadne dofinansowania, możesz rozwinąć temat?
Pewnie chodzi o LR ale model 3 bo ja też mam rezerwacje z tamtego okresu za 244 990 zł i też przeniesiona na wrzesień. Tylko biała łapała się na dopłatę.