Teslamate, generowanie tokena - tutorial

Norbert

Posiadacz elektryka
Szybka piłka aby wygenerować token dla tesli. Zakładam, że masz już działające Teslamate.

W pierwszej kolejności instalujemy: https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/download -> Beta Channel, bez tego tesla_auth się nie uruchomi.
Szukamy na stronie i pobieramy: https://github.com/adriankumpf/tesla_auth -> Download -> wersja Windows

Po zainstalowaniu Edge Insider, należy uruchomić tesla auth

tesla auth1.1.png

Następnie należy podać dane do logowania, takie jak do konta tesli.

tesla auth2.2.png

Logujemy się...

tesla auth3.3.png

Po chwili otrzymamy dwa tokeny: Access Token i Refresh Token.

tesla auth4.4.png

Następnie otwieramy naszą stronę do logowania w Teslamate.

tesla auth5.5.png

I wybieramy logowanie via "Use existing API tokens (advanced)"

tesla auth6.6.png

Następnie należy skopiować tokeny i wkleić je w odpowiednie miejsca oraz wdusić "Sign in", po czym otrzymamy taki komunikat:

tesla auth7.7.png

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Cześć, wczoraj ABRP po odpaleniu zażyczyło sobie wprowadzenia nowego tokena, ale żadna z kilku prób wprowadzenia tokena się nie powiodła: za każdym razem ABRP twierdzi że zły refresh token. Sciągnełę nawet nowa wersje TeslaAuth i nic,
Ktoś coś wie o co biega? Do tej pory działało bezproblemowo.

saprafik

Zadomawiam się
Cześć, wczoraj ABRP po odpaleniu zażyczyło sobie wprowadzenia nowego tokena, ale żadna z kilku prób wprowadzenia tokena się nie powiodła: za każdym razem ABRP twierdzi że zły refresh token. Sciągnełę nawet nowa wersje TeslaAuth i nic,
Ktoś coś wie o co biega? Do tej pory działało bezproblemowo.
U mnie podobnie: wygasla synchronizacje ABRP i Tesla. Nie moge sie ponownie zalogowac

cooler

Pionier e-mobilności
Napisałem do ABRP, na razie cisza

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie dalej nie działa, za każdym razem jak wygeneruję tokeny używając Tesla Auth ABRP twierdzi że refresh token jest zły

Attachments

• Screenshot_20220613_002203.png
    Screenshot_20220613_002203.png
    24,2 KB · Liczba wyświetleń: 1

cooler

Pionier e-mobilności
Najciekawsze jest to że na szybko postawiłem od nowa teslamate i tokeny zadziałały od pierwszego strzału. Mam pełne connectivity i wszystko działa.
Wniosek: coś się sypło z ABRP

daniel

Señor Meme Officer
Czy ten program to nadal najlepsza metoda wygenerowania tokena?
Gdzieś na forum przewinął się jeszcze Postman? Co polecacie żeby uzyskać Token?
Wszyscy mają jakiś program do monitorowania, to też chciałem sobie odpalić TeslaMate na Synology w Dockerze. Czy z TeslaMate da się wysyłać jakieś polecenia, czy to jest read-only?

cooler

Pionier e-mobilności
Jak ci się uda to daj znać, niestety ja umiem tylko wg instrukcji i postawiłem na raspberry pi, nie bardzo miałem czas rozkminic jak to zrobić na dokerze na Synology w momencie gdy nie mamy polecenia docker-compose.
Jakby ktoś mnie oświecił, byłbym wdzięczny, mam 2 Synology i docker się marnuje.