Mam takie pytanie nt. Wall Connectora gen.2

JareG

Pionier e-mobilności
Jak się tym steruje nie mając Tesli? Zakładam, że wersja europejska ma type2 🤣 Gdybym chciał ustawić ładowanie np. 5kW a nie 11 (bo zakładam, że to bydlę chociaż jest 22kW to i tak nie przeskoczy 11kW w moim oczojebie)..? E-Soul ma możliwość ustawiania mocy ładowania, ale nie tak precyzyjnie jak w Tesli: mam do wyboru trzy poziomy (max-śred-niski) i to wsio. Czy z poziomu WallConnectora można to jakoś regulować..?
I drugie pytanie: czy gen. 2 ma stosowne zabezpieczenia wysoko-upływowo-prądowe :D Takie jakie ma gen. 3 przykładowo..

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie ma takich zabezpieczen, napewno nie ma RCD.
Sterowac mozna otwierasz obudowe i odpowiednimi przelacznikami ustawiasz, wiec troche upierdliwe…

JareG

Pionier e-mobilności
Gen. 3 ma pewnie sterowanie via wi-fi..? No i ma zabezpieczenia..

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
Gen. 3 ma pewnie sterowanie via wi-fi..? No i ma zabezpieczenia..

Pozdrawiam
Z poziomu strony WWW mozna zmienic prad ladowania, nie jest to jakies bardzo wygodne ale mimo wszystko lepiej.

Darek1

Posiadacz elektryka
Z EVSE Teslowych dostępne są tylko Wall Connectory gen. 3. Od paru miesięcy nic innego nie mają i nie wiadomo, czy będą mieli.
Cena 2.300zł

abes99

Posiadacz elektryka
Z EVSE Teslowych dostępne są tylko Wall Connectory gen. 3. Od paru miesięcy nic innego nie mają i nie wiadomo, czy będą mieli.
Cena 2.300zł
Można go kupić normalnie nie mając Tesli?

krzyss

Pionier e-mobilności
Cena 2.300zł
Skad masz ta informacje? No gen3 w tesli kosztuje ponad 2600.- brutto…

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Ja dwa miesiące temu chciałem zamówić Wall Connector koledze który robi sobie przyłącze i chce zamówić auto i dostałem proformę na 2800 wiec gdzieś się komuś info rozjeżdża🤔. Nie zamówiłem bo trzeba podać vin (którego jeszcze nie ma) i to też według mnie głupia polityka tesli

Pjotrek

Zadomawiam się
Ja zamówiłem normalnie w sklepie Tesli Wall Connector Gen 3, przyszedł po 2 tygodniach. Wisi już zamontowany. Problem w tym, że jeszcze nie mam auta 😜 Miało być w maju, teraz pokazuje sierpień - październik. TMY LR. Mieszkam w Norwegii

krzyss

Pionier e-mobilności
Podajesz. Vin i mozna zamowic mailowo. Jak masz problem daj znac na priva to Ci zamowie w Wawie. Problem jest tylko ze nie wysylaja kurierem.