Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2022

Pjotrek

Zadomawiam się
Dzisiaj został mi przydzielony VIN.
Zamawiany na początku marca 2022. TMY LR biały 20"
Początkowo termin był na maj, później były wszystkie możliwe terminy w tym roku, od sierpnia aż do grudnia. Kilka razy się zmieniało w aplikacji. Teraz jest termin 20 sierpnia - 9 września.
Mieszkam w Bergen, Norwegia.

XYZ

Fachowiec
Dzisiaj został mi przydzielony VIN.
Zamawiany na początku marca 2022. TMY LR biały 20"
Początkowo termin był na maj, później były wszystkie możliwe terminy w tym roku, od sierpnia aż do grudnia. Kilka razy się zmieniało w aplikacji. Teraz jest termin 20 sierpnia - 9 września.
Mieszkam w Bergen, Norwegia.
Gratulacje.........w Polsce raczej nic nie słychać w grupie TMY :(

RafalO

Zadomawiam się
Zapytam z ciekawości, bo grupa TMY jakaś taka niemrawa, czy ktoś z Pań/Panów otrzymał VIN na model Y ?
Niestety, czekam na TMY LR Biała total standard. Na koncie mam cały czas informacje termin dostawy Lipiec 2022. VINu brak. Do Tesli dodzwonić się nie mogę.

Michal

Moderator
W sobotę byłem w serwisie po filtry kabinowe i widziałem 4 stuki czarnych TMYP (pewnie z Berlina) bez tablic rejestracyjnych.

Mati87

Nowy na Forum
W lipcu TMYP odbierały osoby które zamówiły pojazdy w grudniu (pierwotnie dostawa w kwietniu) - obsunięcie aktualnie wynosi ok 3 miesięcy.

I tak to będzie raczej wyglądać -2/3 miesiące obsunięcia - więc można sobie oszacować czas ew dostawy.

Ja zamówiłem w kwietniu - dostawa lipiec - ale już wiem od advisora że mogę się spodziewać dostawi koniec sierpnia/wrzesień.

mdbwsk

Nowy na Forum
Niestety, czekam na TMY LR Biała total standard. Na koncie mam cały czas informacje termin dostawy Lipiec 2022. VINu brak. Do Tesli dodzwonić się nie mogę.
Ja jestem w takiej samej sytuacji - MY LR niebieski z czarnym wnętrzem, koła 19, zamówiony w połowie marca. Tesla stwierdziła, że z zamówieniem jest wszystko ok, cierpliwie czekać trzeba. Tak jak wspomniał kolega wyżej, spodziewają się dostawy koniec sierpnia lub we wrześniu.