Bo np. przez pozostałe 29 dni miesiąca wozi się po mieście, gdzie Niro łatwiej zaparkować, nie potrzebuje tak wielkiego auta dla 2 osób, Niro mimo wszystko jest oszczędniejsze no i 50 tys w kieszeni piechotą nie chodzi, nawet jakby raz na miesiąc trzeba było postać godzinę dłużej (za to zapłacić za tak szybki prąd trzeba sporo więcej)?Ale skoro chłop ma budżet na ev6 czy jonika to po co mu niro?
Na GW róznica pomiędzy do 100kW i ponad 100kW to 2.09 vs 2.30 zł za 1kWh brutto, bez abonamentu.(...) nawet jakby raz na miesiąc trzeba było postać godzinę dłużej (za to zapłacić za tak szybki prąd trzeba sporo więcej)?
Jest też znacznie szerszy, no i promień skrętu chyba ma też sporo większy. Na drugie (i to bardziej miejskie/podmiejskie) auto to chyba faktycznie Niro/Soul byłby lepszy30 cm dłuższy i problem z parkowaniem? No weź :>
Na pierwsze auto Ioniq5 mi się bardzo podoba, choć mniej pakowny niż e-SoulWiadomo że droższy. Ale skoro nie było mowy o szukaniu taniego to dlaczego się ograniczać?
Obejrzałem sobie tego Ioniqa5, bo podoba mi się taki kanciak.. i on w realu jest sporo większy niż e-Soul, w każdym wymiarze - takie odniosłem wrażenie. Na papierze szerokość to różnica tylko 9cm, ale nie wiem w którym miejscu tego Ioniqa mierzyliHm 6cm szerszy, czy to jest znacznie szersze to kwestia odniesienia :]
Mi się podoba najbardziej z tego, co jest aktualnie dostępneJonik więcej pali ale jest ładniejszy.
EV6 mnie rozczarowało. Czułem się w nim jak w kibelku w autokarze - raz w życiu skorzystałem i wlazłem, i ledwo wylazłem..Ja bym brał jonika 6 jakbym miał kasęAlbo EV6 co na jedno chyba wychodzi.
Ale GW nie da Ci 240 kW.Na GW róznica pomiędzy do 100kW i ponad 100kW to 2.09 vs 2.30 zł za 1kWh brutto, bez abonamentu.
Budżet to u mnie ciekawe zagadnienie, bo generalnie na razie to ja się rozglądam co w ogóle jest na rynku, ale nie myślałem jeszcze czy mnie na to stać. Szczerze to nie mam odłożonych jakichś super dużych sum pieniędzy i najlepiej byłoby jakby po podwyżce/zmianie pracy, bo nie mam hajsu na wkład własny, a jak widzę te rozpiski leasingów/najmów długoterminowych to mnie szał strzela. Nie wiem, czy to dobry moment na zakup elektryka, a tymbardziej czy nie będzie gorzej później :<Ale skoro chłop ma budżet na ev6 czy jonika to po co mu niro?
Żeby nie było że marudzę, żona wozi się niro i jest super. Ale 70kW vs. 240kW podczas ładowania robi tę delikatną różnicę w trasie![]()