Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2022

misha555

Zadomawiam się
Po dość długiej i nie miłej rozmowie w Tesli, że nie maja wpływu na dostawy i to, że moje zamowienie spadło na przyszły rok od tak, zrezygnowałem z odbioru. Trzymam kciuki, aby nikomu nie przytrafiła się taka sytuacja.
Przykra sprawa, aż wydaje się nieprawdopodobne skoro TMYP montują od kilku miesięcy w Grünheide i te modele były szybciej dostępne niż LR.
Może to jednak te ich algorytmy wariują?

misha555

Zadomawiam się
Jeśli masz wprawę w podpisywaniu się paznokciem na tablecie to cały proces odbioru może zmieścić się w 5min :)
😁 A miałeś może ze sobą jakąś delivery checklist z internetów? Czy dokładnie sprawdzałeś samochód? A może dałeś im jakieś uwagi na piśmie? Trochę się naoglądałem amerykańskich filmików na YT, dlatego pytam😜

Michal

Moderator
Po dość długiej i nie miłej rozmowie w Tesli, że nie maja wpływu na dostawy i to, że moje zamowienie spadło na przyszły rok od tak, zrezygnowałem z odbioru. Trzymam kciuki, aby nikomu nie przytrafiła się taka sytuacja.
Czyli zamówiłeś 1go maja, a teraz obraziłeś się na firmę, bo w Chinach przez 2 miesiące były zamknięte fabryki i nie zdążyli dla Ciebie wyprodukować auta w 1-2 miesiące? Ok....
Aha, i jeszcze rozpoczęli w tym czasie dostawy w Australii.

Last edited:

Pjotrek

Zadomawiam się
Dziś odebrałem swojego MYLR z Berlina. Wszystko wygląda ok, nic nie odpadło, spasowanie w normie. Jest nowe usprawnienie, w serwisie naklejają na tylne drzwi na dolny tylny róg coś na kształt folii ppf. To akurat było do poprawki, pod folią były bąbelki wody. Koła niestety do optymalizacji, wibrują przy prędkości autostradowej.
Gratulacje! Masz tę dziwną półkę w bagażniku? Ja za dwa tygodnie odbieram LR z Chin i tam ma być półka, a po zamówieniu auta w marcu od razu kupiłem roletę z Ali. Zastanawiam się czy będzie można usunąć półkę i czy jej ewentualne mocowanie nie będą przeszkadzać w montażu rolety, która jest praktyczniejsza.

Piotor

Nowy na Forum
Czyli zamówiłeś 1go maja, a teraz obraziłeś się na firmę, bo w Chinach przez 2 miesiące były zamknięte fabryki i nie zdążyli dla Ciebie wyprodukować auta w 1-2 miesiące? Ok....
Aha, i jeszcze rozpoczęli w tym czasie dostawy w Australii.
Nie to żebym się wtrącał ale TMYP do Polski są dostarczane z Berlina a nie z Szanghaju 😉

pluto

Pionier e-mobilności
Jakby ktoś chciał na szybko kupić model Y do jest kilkanaście sztuk dostępnych od razu :)

TMY 2022.jpg

Last edited: