Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Proxy84

Fachowiec
Mniej więcej tak to działa:

1.Jak już jest auto w PL to leasing robi zamówienie do Tesli
2.Tesla odsyła kopie papierów auta + fakturę na leasing
3.Leasing robi 100% wpłaty
4.Po sfinalizowaniu Tesla przesyła oryginały dokumentów do rejestracji auta.
5.Po rejestracji tablice kurierem do Tesli, albo osobiście odbierasz od leasingu i przy odbiorze auta dajesz.
6.Odbierasz auto w 5min. i zapier...asz do domu pochwalić się rodzinie, sąsiadom i kolegom z pracy, po drodze testujesz możliwości na jakiś padakach typu BMW M50 albo Audi A7
Tak mi Pani z mleasingu dokładnie powiedziała, że wystarcza jej kopie papierów. Zamòwienie mam zrobione juź dawno. Pytanie najważniejsze - kiedy będa kopie dokumentów, bo jak będa to przelew pójdzie od razu. Rozumiem że ryzyko jest takie że tesla może się rozmyślić i mnie pominąć bo nie dostanie kasy na czas? Ale z drugiej strong rozumiem że tak to działa jak opisałeś - za co wielkie dzięki.

Proxy84

Fachowiec
Oni juz udzielali leasingow na tesle powinni wiedziec jak to dziala. Cisnij ich zeby pilnowali terminow. A tesle cisnij o papiery. Ja pisalem na zmiane z CC do kazdego :)
Ok. Super. Tylko jak cisnąć teslę jak się tam nie da dodzwonić i nie ma kontaktu żadnego. Postawie baner przed chyba

krzyss

Pionier e-mobilności
Ok. Super. Tylko jak cisnąć teslę jak się tam nie da dodzwonić i nie ma kontaktu żadnego. Postawie baner przed chyba
Ja wysylalem maile na centrale i do osoby odpowiedzialna za moja sprawe. Bedziesz mial malo czasu. Nie dzwon tylko pisz, zdecydowanie wiecej mozna osiagnac.

Michal

Moderator
Przypomnę tylko, że oni muszą oddać auto klientowi do końca kwartału. Mają na to bardzo mało czasu i jeśli mogą wystąpić potencjalne problemy z otrzymaniem przelewu i finalnym wydaniem, to mają w dupie Twoje jęki i przeskakują do klienta, który ma gotówkę albo jest z normalnego kraju na zachodzie, gdzie przelewy za leasing robi się na podstawie samej faktury, a nie pełnego zestawu dokumentów...
Dokładnie tak prawie stało się ze mną jak mój leasing jęczał, że nie zrobi przelewu...

Proxy84

Fachowiec
Ok. A jaki mail
Na centralę? Osoba odpowiedzialna za
Moje zamowienie sprzed roku nie odbiera, email zwrotka..
Ja wysylalem maile na centrale i do osoby odpowiedzialna za moja sprawe. Bedziesz mial malo czasu. Nie dzwon tylko pisz, zdecydowanie wiecej mozna osiagnac.

Piciu

Zadomawiam się
A mnie się mocno wydaje ze to są auta które już jada ze Słowenii i przypłynęły na RCC Antwerp.
Wiec płace kasę i czekam .

North

Zadomawiam się
No ciekawe, być może rzeczywiście nie płyną one na 2 ostatnich statkach, tylko już są w europie.

Ale to chcecie powiedzieć, że nawet jak zamówienie zostanie opłacone, ale np. coś mi wyskoczy w ostatnich dniach września i nie uda mi się go odebrać to Tesla odeśle auto do innego kraju, żeby zdążyć z wydaniem mimo nawet opłacenia już całości zamówienia? Czy bardziej mówicie o sytuacji, że po prostu zamówienie nadal nie zostało opłacone?

Proxy84

Fachowiec
Dlatego wybrałem Santandera, czyli "firmowy leasing" Tesli.
Spodziewałem się, że oni mają procedury dopracowane.
Pewnie tak. Zobaczymy, mocno walczę z każdej strony żeby to poszło. Chodzi tylko i aż o skany karty pojazdu, homologacji i przelew pójdzie. Polskie leasingi nie są niestety przygotowane na fakturkę bez auta , tak po amerykańsku, Archeo

Piernik

Posiadacz elektryka
Pewnie tak. Zobaczymy, mocno walczę z każdej strony żeby to poszło. Chodzi tylko i aż o skany karty pojazdu, homologacji i przelew pójdzie. Polskie leasingi nie są niestety przygotowane na fakturkę bez auta , tak po amerykańsku, Archeo
Od 4 września nie będzie już kart pojazdu więc może szybciej ogarną. Tych durnych naklejek na szybę też nie będzie.