Elon i jego kamery…

Michal

Moderator
Zainstalowałem dziś 2022.24.6 i przejechałem się po zmroku S7/S79 Okęcie - Nowa Wola i z powrotem na autopilocie i nikt mi nigdzie nie mrugał, a długie nie włączyły się ani razu. Ruchu było mało, momentami byłem sam oprócz aut jadących z naprzeciwka ale i tak długie się nie włączały mimo, że były na auto. Na pewno było już Vision Only AP, bo miałem minimalne ustawienie agresywności na 2 zamiast 1 i max prędkość 140 zamiast 150 kmh.
Teraz przyszła mi aktualizacja 2022.24.8 ale już nie chce mi się znowu jechać, tym bardziej, że wszystko wydaje się działać dobrze :p
Nie widziałem też wielkiej różnicy w działaniu systemu - podobnie dobrze prowadził na trasie, tylko żal tego podglądania 2 auta do przodu :(

ciastek

Pionier e-mobilności
@Michal Magia. Mi w nocy na pustej drodze światła drogowe włączają się natychmiast po włączeniu Autopilota (asystenta kierowania, Autosteer). 2022.24.6

Michal

Moderator
momentami byłem sam oprócz aut jadących z naprzeciwka ale i tak długie się nie włączały mimo, że były na auto
Z naprzeciwka jechały auta więc pewnie dlatego. Mimo, że są na S7 słabo widoczne zwłaszcza na zakretach w okolicy Zamienia. Ogólnie chodzi mi o to, że nie widzę różnicy.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Dziwi mnie jedno. Jadąc na drodze gdzie jest ciemno długie powinienem móc włączyć sam. A automatycznie powinny się wyłączyć gdy oślepia kogokolwiek. Problem jest tylko w tesli z tym wyłączaniem gdy Np widzi światła latarni w oddali lub ktoś przed domem halogen wystawi. W Leonie tego nigdy nie miałem. A ma już 8 lat. Na forum tesla klub Polska Mariusz chwali teslę, że koszt wyprodukowania Tesli to 36 000 dolarów.
No tak. A na kupno licencji na czujnik światła i deszczu kasy szkoda. To co wyprawia AutoPilot po update woła o pomstę do nieba po wyłączeniu radaru. Od zewnątrz wyglada jakby w tesli jechał jakiś debil. Mruga światłami i bawi się wycieraczkami bez powodu🤔😂

Bronek

Pionier e-mobilności
Kur..wyobraź sobie te całej show z muzyką i światłami podczas jazdy.
Taki X, co ma dwa coś tam do setki, gdy mu się te skrzydła otworzą podczas rozpędzania, odleci jak nic.
Coś może wlazło podprogowo ( już tak bywało), że mam od wczoraj popołudnia spokój a teraz 2022.28.1 wchodzi mi.
Fajne zapowiedzi i sporo tego

Wyświetla do trzech tras podczas nawigowania do miejsca docelowego. Szybko porównuje łączny czas podróży i informacje o ruchu na każdej trasie.
Uwaga: informacje o ruchu drogowym są wyświetlane tylko w przypadku Premium Connectivity.
Uwaga redaktora: Tesla selektywnie wprowadza alternatywne trasy. Ta funkcja jest włączana zdalnie przez Teslę i nie wszystkie pojazdy otrzymają ją w tym samym czasie. Wygląda na to, że Tesla zbiera opinie przed udostępnieniem tej funkcji wszystkim.

Tryb kinowy na pełnym ekranie można teraz zminimalizować, umożliwiając dostęp do elementów sterujących pojazdu bez przerywania odtwarzania wideo. Stuknij przycisk minimalizacji w lewym górnym rogu okna, aby przełączyć tryb pełnoekranowy.
Pasek stanu z wybranymi szybkimi elementami sterującymi został dodany u góry mapy na ekranie dotykowym.
No i gówniany summon u nas tego chyba nie dostanie?

Smart Summon pozwala Twojemu pojazdowi zdalnie jechać do Ciebie lub w wybrane przez Ciebie miejsce, manewrować wokół obiektów i zatrzymywać się w razie potrzeby.
Uwaga: Aby użyć Smart Summon w tym regionie, stań w odległości sześciu metrów od pojazdu.
Z tego zapowiadano na pierwszy rzut oka mam tylko dodatek kinowy Zobaczymy

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Odrzuca mnie już od tego samochodu, to jest jakaś lipa co się z tym szajsem dzieje... Ostatnia trasa w nocy - szczęka mi opadła, jakbym chciał samochód bez lane assist i adaptive CC to bym sobie pojechał moim starym passatem B5FL. Lane assist mi się wyłączył przy pierwszym przekroczeniu 140, a wycieraczki po jednorazowym spryskiwaniu jeździły już po suchej szybie dopóki ich całkiem nie wyłączyłem (więc w trybie AP też by działały na okrągło). Jak można aktywować długie na siłę bez dopracowanego wykrywania i wycinania samochodów przed i z naprzeciwka?
Zgłaszajcie to do serwisu (ja nie mogę bo mam pod koniec września ustawione kolejne prace, te z trzeszczącą budą) może się ktoś połapie że to nie działa... Ja chcę kurde stary soft z powrotem, gdzieś sprzed pół roku. Mniej więcej to działało jak chciałem...

Michal

Moderator
Dodaj do swojej obecnej wizyty serwisowej takie zgłoszenie.

Michal

Moderator
Ja dziś jechałem kawałek na AP i rzeczywiście tragedia z tymi długimi światłami... Ja do swojej już umówionej wizyty dodałem w dwóch miejscach - problem z asystentem kierowania i ze światłami.