Czy warto wiedzieć coś specjalnego o e-208 przy jego zakupie?

elveh

Posiadacz elektryka
Cześć,

Jesteśmy w przeddzień przygarnięcia do domu 2giego elektrowozu... w związku z tym zastanawiam się czy możecie poradzić ew. czy jest coś na co trzeba by zwrócić uwagę w przypadku e-208 podczas "przyjmowania" go do siebie.

Auto ma 40kkm przebiegu.

elveh

Posiadacz elektryka
Chyba niestety tylko przewodowe.

Z ważnych spraw, o których wiem teraz to e-208 mogą / mogły mieć różne przetwornice AC/DC (nawet w wersji GT):
* 1 fazowe (32A - 7.4 kW)
* 3 fazowe (3x16A - 11kW).

DIC może być też różnie konfigurowany - nie zawsze jest w wersji 3D.

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja się dołączę do tematu i chciałem zapytać czy 208 ma bezprzewodowy carplay i android auto?
Nie ma bezprzewodowego.

p0li

Pionier e-mobilności
Czy ktoś z was montował może wideorejestrator wpinając się w skrzynkę bezpieczników rozgaleziaczem?
ja czesciowo
zrobilem rozgalezienie od zasilania gniazda zapalniczki - nie chcialem obcinac wtyczki od kamery wiec kupilem gniazdo do montazu na kablu + kilka plaskich zlaczek i 30 minut pracy
po zakonczeniu leasingu jak mi sie nie uda wykupic auta to powrot do stanu fabrycznego bedzie bezproblemowy

slaveq

Pionier e-mobilności
ja czesciowo
zrobilem rozgalezienie od zasilania gniazda zapalniczki - nie chcialem obcinac wtyczki od kamery wiec kupilem gniazdo do montazu na kablu + kilka plaskich zlaczek i 30 minut pracy
po zakonczeniu leasingu jak mi sie nie uda wykupic auta to powrot do stanu fabrycznego bedzie bezproblemowy
W jaki sposób to rozgałęzienie działa? Może to jest dla mnie opcja bo normalnie wpinalem się zawsze w rozgałęzienie bezpiecznika potem gniazdo zapalniczki na kablu, ładowarka kamery i kabel do niej a w twoim przypadku to pewnie jest podobnie z tą różnicą że wpinasz się za gniazdem zapalniczki samochodu. Zgadza się? Masz jakiś link do allegro?

p0li

Pionier e-mobilności

elveh

Posiadacz elektryka
Zbliża się zima, to i pytanie tematyczne.. Czy orientujecie się czy istnieją konfiguracje 208 II z podgrzewanymi tylnymi kanapami? Zastanawiam się, czy można się "doposażyć". Akurat w przypadku elektryka to ma spory sens. Lepiej grzać punktowo niż objętościowo. Nie wiem co prawda jaką moc ma grzałka PTC w Peugeot, ale w Enyaqy to jest ponad 7 kW... zatem wniosek jak wyżej.