2022.40.1 - zmiany

tenOr

Posiadacz elektryka
Jak ostatnio chciałem z czymś pojechać na Radzyminska, to z automatu Tesla dorzuciła mi wymianę siłownika klapy. Ale nie pojechałem, bo to coś innego naprawiłem sam :)
ps. I jest to ciekawe, bo raz mi już wymieniali na "ten lepszy z poprawionym oringiem"

Bronek

Pionier e-mobilności
Jakby instalacja wytrzymała i mocowania były by podobne , dołożył bym drugi. To lipa z powodu błędnego projektu i teraz kombinują.
Może też trzeba by zmienić siłownik na taki o większej mocy?
Odnoszę to działania chińskiego systemu (do Tm3 przed liftem) z dwoma siłownikami, one są skuteczne w 100%

A mi dziś wywaliło błąd Ladowania DC ale po chwili zniknęło. Chyba śnieg się dostał do złącza bo innej możliwości nie widzę :(.
Mi też zaczęło wywalać ten błąd po update. Pojawiał się i znikał. Zgłosiłem w aplikacji to zaproponowali wymianę wiązki z gniazda ładowania do pakietu baterii i to w ramach gwarancji z informacją że czasem się to zdarza w Modelu Y.

slaveq

Pionier e-mobilności
Mi też zaczęło wywalać ten błąd po update. Pojawiał się i znikał. Zgłosiłem w aplikacji to zaproponowali wymianę wiązki z gniazda ładowania do pakietu baterii i to w ramach gwarancji z informacją że czasem się to zdarza w Modelu Y.
Mi to wywaliło raz i przestało więc na razie nie zgłaszam. Jeśli się powtórzy to może się umówię do serwisu.

Mi to wywaliło raz i przestało więc na razie nie zgłaszam. Jeśli się powtórzy to może się umówię do serwisu.
Ja z początku też trochę temat olałem ale stwierdziłem że nie chce żeby na wyjazdy świąteczne utknąć na jakiejś ładowarce z 5% baterii, bez możliwości naładowania, kilkaset kilometrów od serwisu. No i też klasyczny problem z tym że jeżeli tam jest jakieś niedokładne połączenie elektryczne to też może się coś przytopic, zwęglić lub spalić bo na ładowarce DC to prąd jest całkiem spory.

A w domu i tak się ładuje 240v5a więc najmniej ile można.

Ogólnie mam wrażenie że w tym update jakaś dodatkową diagnostykę tego portu ładowania dodali bo to dziwne że błąd się pojawił po update i to u wielu osób

slaveq

Pionier e-mobilności
Zakładam, że jeśli pojawiło się u mnie jak ładowałem AC i trochę śniegu naleciało do złącza DC a potem przyszla odwilż i wysoka wilgotność to mógł się błąd pojawić. Teraz już problemu nie ma a do Warszawy nie chce mi się jechać na razie :). Myślę o kupieniu na AliExpress gumowej zaślepki DC.