Ile $$$?Wymieniono wymiennik ciepla i kompresor.
Na gwarancji jeszczeIle $$$?
Jasne, do zapłaty 0, ale ciekaw jestem kwot na fakturze. Głównie cen części, bo robociznę znajdę w service manualu.Na gwarancji jeszcze![]()
Jest właśnie tylko robocizna. Nie widziałem ceny częściJasne, do zapłaty 0, ale ciekaw jestem kwot na fakturze. Głównie cen części, bo robociznę znajdę w service manualu.
Ale znalazłem ceny w moim wątku o awarii:Jasne, do zapłaty 0, ale ciekaw jestem kwot na fakturze. Głównie cen części, bo robociznę znajdę w service manualu.
Jakie były problemy z klimatyzacją?Grzanie naprawione:
Wymieniono wymiennik ciepla i kompresor. Klimatyzacja i ogrzewanie dziala poprawnie.
Naprawa: Supermanifold (Remove & Replace)
Praca: Części wymienione lub dodane SUPERMANIFOLD ASSEMBLY (1547595-A2-F) BOLT,5LOBE,M6X19,[109],ZNNI,MAT,PTP,SEAL (1117669-00-A)
Naprawa: A/C Compressor (Heat Pump) (Remove & Replace)
Praca: Części wymienione lub dodane AC COMPRESSOR, 41CC (1501256-01-L) WASHER, 3/4, STL ZN, SEAL. (1111740-00-A)
Mój egzemplarz TMYP z września_22 też dopadła ta usterka - brak mi słów, zwłaszcza że akurat temperatury spadły poniżej zera. Na naprawę muszę czekać ponad 4 tygodnie - bo ponoć duża ilość osób ma z tym problem w ostatnim czasie.Ale znalazłem ceny w moim wątku o awarii:
Kompresor 4140, supermanifold 3180 (chyba PLN)
Idzie zima - a ogrzewania ni ma - następna awaria mojej Tesli
Ja w prawie nowej (wyprodukowana w połowie września 22) TMYP również mam ten sam problem VCFRONT_a447 - nie działa ogrzewanie. Po diagnozie okazuje się, że kompresor oraz 'supermanifold' i kilka innych części do wymiany - ale oczywiście nie mają na miejscu więc wymiana w połowie grudnia. Moje...forum.elektrowoz.pl