Piski klima / pompa

cooler

Pionier e-mobilności
Grzanie naprawione:
Wymieniono wymiennik ciepla i kompresor. Klimatyzacja i ogrzewanie dziala poprawnie.
Naprawa: Supermanifold (Remove & Replace)
Praca: Części wymienione lub dodane SUPERMANIFOLD ASSEMBLY (1547595-A2-F) BOLT,5LOBE,M6X19,[109],ZNNI,MAT,PTP,SEAL (1117669-00-A)
Naprawa: A/C Compressor (Heat Pump) (Remove & Replace)
Praca: Części wymienione lub dodane AC COMPRESSOR, 41CC (1501256-01-L) WASHER, 3/4, STL ZN, SEAL. (1111740-00-A)

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności

cooler

Pionier e-mobilności
Jasne, do zapłaty 0, ale ciekaw jestem kwot na fakturze. Głównie cen części, bo robociznę znajdę w service manualu.
Jest właśnie tylko robocizna. Nie widziałem ceny części

cooler

Pionier e-mobilności
Jasne, do zapłaty 0, ale ciekaw jestem kwot na fakturze. Głównie cen części, bo robociznę znajdę w service manualu.
Ale znalazłem ceny w moim wątku o awarii:
Kompresor 4140, supermanifold 3180 (chyba PLN)

cooler

Pionier e-mobilności

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Grzanie naprawione:
Wymieniono wymiennik ciepla i kompresor. Klimatyzacja i ogrzewanie dziala poprawnie.
Naprawa: Supermanifold (Remove & Replace)
Praca: Części wymienione lub dodane SUPERMANIFOLD ASSEMBLY (1547595-A2-F) BOLT,5LOBE,M6X19,[109],ZNNI,MAT,PTP,SEAL (1117669-00-A)
Naprawa: A/C Compressor (Heat Pump) (Remove & Replace)
Praca: Części wymienione lub dodane AC COMPRESSOR, 41CC (1501256-01-L) WASHER, 3/4, STL ZN, SEAL. (1111740-00-A)
Jakie były problemy z klimatyzacją?

Mati87

Nowy na Forum
Ale znalazłem ceny w moim wątku o awarii:
Kompresor 4140, supermanifold 3180 (chyba PLN)

Mój egzemplarz TMYP z września_22 też dopadła ta usterka - brak mi słów, zwłaszcza że akurat temperatury spadły poniżej zera. Na naprawę muszę czekać ponad 4 tygodnie - bo ponoć duża ilość osób ma z tym problem w ostatnim czasie.
Generalnie w przeciągu 2 miesięcy zgłosiłem parujące tylne lampy (nie wymienione bo technik na mobilnym serwisie stwierdził że za małe krople są w środku) oraz wymianę bocznych kamer w słupkach ( jedna wymieniona bo była jakaś rysa na szkle)....ciekawe co będzie następne...

Macie doświadczenie z naprawą usterek np w Czechach lub Berlinie ?- tam terminy są praktycznie z dnia na dzień na wymianę tych wadliwych elementów dot. ogrzewania....