TMX Plaid - odbiory Q4 2022

kiljan

Zadomawiam się
Żartuję z tym szukaniem dla mnie ale? Gdyby?
Cieszę się że w ogóle poprzywozii., bo Panienka z okienka, twierdziła że mają problemy z transportem.
Mojego jeszcze nie było, ogólnie samochody przykryte śniegiem ciężko odszukać ;( Przy mnie przyjechała kolejna laweta z samochodami

Bronek

Pionier e-mobilności
Opony już odebrałem, można powiedzieć że mam już kawałek tesli w garażu ;)

View attachment 7926
Jakiś biały mazak czy cuś aby na każdej im vin napisać.
A jak nie założą to na Twoją się przydadzą. Dzięki, jestem Szczerze dozgonnie (mialem zawał, to jest szansa) wdzięczny :)

thundabyr

Zadomawiam się
Tyle ze wulkanizacja to taki sredni biznes.
Oczywiscie idzie na tym zarobic ale to ciezka praca i latwo cos spierdzielic.
Zwlaszcza jak jedna opona kosztuje 1000, czujnik po 400, a felgi po 1000-3000szt.
Ale w tesli smiesznie ze oni tego nie sa w stanie ogarnac nawet za duza kase… ciekawi mnie ilu z was sie odbije od drzwi z tymi oponami :)
Potwierdziłem przed wysyłką, mam nadzieje że to zrobią bo pogoda nie za bardzo na letnie gumy.

Bronek

Pionier e-mobilności
To powinno być napiętnowane, że sprzedawca bez wyraźnej woli klienta wypuszcza auto niepełnosprawne, w danym momencie To tak jakby ci sprzedawali ciepłe piwo czy odgazowany szampan, lub niedopompowane. Panie pan se podjedzie na CPN tam dodyma itd.
Tym bardziej, że większość wsiada po raz pierwszy do TAKIEGO DIABŁA jakim jest Tesla. I od razu na ślizgawice itp.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dla tego napisałem napiętnowane a nie karalne. Sam nie wiem, bo to kolejne idiotyzmy wyjdą, jak to u nas. Ale powinien być tzw dobry zwyczaj czyli nikogo na golasa na mróz nie wyrzucimy. Pewnie nie było by tematu gdyby pogoda była co najmniej jesienna. Ale jak wali śniegiem....?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie musi by karalne ale ubezpieczyciel może zrobić klauzulę. A od Tesli poprosić oświadczenie, że wydają na letnich w zimie, bo nie mają.
Ale tematu nie ma skoro zmieniają i może to stworzy precedens? A potem normę?
Warto o tym mówić i może EW napiszę artykuł postulat?
Europa to nie Kalifornia, jest grzana kierownica i fotele to i opony mogą byc np w opcji

Ps na adres? I co? Mam wziąc do Pendolino czy samolotu. 500km mam do chaty z Ząbek Chyba że myślisz aby samochód wysłać? To już robili prawie. Na adres to mi Oponeo itp wyślę. Powinni jak sami nie mają mocy warsztat znałeśc partnerski

rav

Posiadacz elektryka
Napisałem do tesli prośbę żeby sprawdzili status mojego zamówienia. No i faktycznie szybko odpisują.

„Panie Rafale, - oznaczone jako „gotowy do odbioru” i oczekujące na VIN ale w związku z tym że to LongRange zakładałbym nie wcześniej niż koniec pierwszego kwartału 2023.”

Bronek

Pionier e-mobilności
Jest jednak nadzieja, że to naprawdę do końca nie wiadomo, bo wg opinii i obserwacji na innych forach LR jest na płynącym teraz statku i będzie na następnych. Pocieszam Cię , bo mi głupio że obarczyłem Cię kłopotem. Byłby mniejszy gdybyś też swoje opony woził.
Ale nie bezpodstawnie, bo też nie miało być mojej w tej dostawie a vin pojawił się nagle choć miałem podobną odpowiedź. Taką że najpierw dostaną Ci co dawno czekają, a Ci nowi lekko później i nieważne ze płacą drożej. Tak naprawdę to nasi dostają co chwila nowe dane