Citroen Oli

consigliero

Pionier e-mobilności
Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
byyyyylo ban ;)

a tak szczerze to sam bym chetnie powital takie auto w moim parku samochodowym
po kolegach teslowcach raczej nie spodziewalbym sie slow zachwytu

daniel

Señor Meme Officer
Gdyby się udało takie auto wyprodukować to chyba bez specjalnego żalu pożegnalnym myśl o zakupie ID.Buzz. Ten pojazd obiecuje więcej za mniej i podoba mi się taka koncepcja. Gdyby rzeczywiście cena była w pobliżu zakładanej to takie auto byłoby w naszych rękach. Pozostaje tylko kibicować aby się im udało, co na to koledzy tesłowcy ?

https://francuskie.pl/nowy-citroen-oli-jak-dacia-mniej-znaczy-lepiej-i-w-przystepnej-cenie/

Ekskjuze mua, ale 10kWh/100km z taką pionową szybą i w ogóle takim kształtem? Smoki też były w tej bajce?

To w ogóle wygląda jak jakiś pickup gdzie przed maską nic nie widać.
Ja tam na konceptach patrzę tylko na dane, bo i tak wygląd się zmieni.

Żeby powiedzieć coś pozytywnego to podoba mi się, że lewe i prawe drzwi mają ten sam kształt. To jest jakaś manufakturyjna nowinka i coś czego nikt nie robi. Tak jak jest to w Ami.

consigliero

Pionier e-mobilności
Zderzaki też są zamienne, a zużycie może być kwestią wagi oraz maksymalnej prędkości, czemu bardzo kibicuję

Michal

Moderator
fuj :p
Ps. Cybertruck też mi się nie podoba :)

daniel

Señor Meme Officer
Zderzaki też są zamienne, a zużycie może być kwestią wagi oraz maksymalnej prędkości, czemu bardzo kibicuję
Jest jakiś pojazd co zużywa 10kWh/100km dla porównania?
fuj :p
Ps. Cybertruck też mi się nie podoba :)
Ja pierwsze co pomyślałem, to Hummer EV. I to nie jest wydajne auto.

consigliero

Pionier e-mobilności
Nie wiem czy jest, aż tak bardzo nie śledzę rynku motoryzacyjnego. Napisałem tylko że kibicuję jako że jestem zwolennikiem dużej mocy i małej wagi, co powinno się przełożyć na efektywność. Jak będzie w praktyce zobaczymy, jeżeli dojdzie do produkcji

p0li

Pionier e-mobilności
dokladnie tak - waga ponizej 1000kg i v max 110kmh
oczywiscie pozycjonuje to auto jako czysto miejskie - ale przy takim profilu uzytkowania - podane zuzycie (latem) jak najbardziej mozliwe

Jaceq

Pionier e-mobilności
Mnie się podoba i też kibicuję. Taki trochę jakby zrobiony z LEGO ;-)