tak jak obiecalem - kilka fotek z jazdy probnej
@PePeL - nie udalo mi sie znalesc gdzie sie sklada siedzenia a le zanurkowalem w bagazniku i odleglosc od podlogi do polki wynosi 37cm
pierwsze wrazenia:
- zewnatrz - ladny ale przod podobny do EV6
- wewnatrz - duuuzo miejsca w poziomie - nie za duzo w pionie - normalnie ustawiwszy fotel nad glowa moglem wsadzic dlon na plasko (mam 180cm) - ktos wyzszy musialby jechac tylkiem po asfalcie
- ekrany - dobra jakosc ale za duzo informacji - mozna sie zgubic
- za duzo wszystkich pokretel i przelacznikow - na kierownicy jest chyba tego ze 20 funkcji, to tego przycisk zmiany trybu jazdy i lopatki od tylu, pod kierownica 3(!) patyczki z pokretlami, przyciskami i suwakami - ani to przejrzyste ani ergonomiczne
- naglosnienie bose - gra ladnie
- mnostwo schowkow
- nie ma przelotki za podlokietnikiem do bagaznika
- czyta znaki i pipczy - jak rozpozna znak i jak przekroczy sie predkosc - to powoduje ze 20 minutowy przejazd przez miasto to ciagle piski i gongi
- dwa silniki - na trybie sport zbiera sie tak dobrze ze zona i corka zadaly natychmiastowego powrotu do trybu normal

- aczkolwiek start jest bardziej miekki niz w tesli performance i czuc ja dolacza sie drugi silnik ulamek sekundy po starcie pierwszego
- hud posiada wbudowany na stale - wyswietla tez ostrzezenia z martwych punktow
- kamery-lusterka - jednak nie dla mnie, ponadto tak jak prawe jeszce bylo ok tak lewe - totalnie do dupy bo pod katem jakis 50° do linii wzroku - trzebaby glowe przechylac w prawo, i patrzyc w lewo
- jakos obrazu miedzy "lusterkiem" a wbudowanym podgladem w "zegary" podczas wlaczenia kierunkowskazu - dosc znaczaca na minus podgladu (widac to na fotce)
- bagaznik sredniowysoki ale dosc gleboki, z przodu jest maly frunk - chyba w wersji z jednym silnikiem jest wiekszy
- ladne felgi
- pilot w ksztalcie jajka z logiem hyundaia
- design detali niekonsekwentny - wyglada tak jakby ktos ladnie zaprojektowal jakas czesc a potem przyszedl szef ze ma do jutra skonczyc - no to pierdyknal srebrna zaslepke 0.0 (kamery boczne np)
- auto wydaje sie byc dosc ekonomiczne - jak na taka wielkosc - moze byc przebojem
edit:
- zawieszenie - o dziwo dosc miekkie - oczywiscie nie tak komfortowe jak cytrynki, ale o dziwo - mieksze niz ioniq 5 i duzo bardziej komfortowe niz w tesli m3 (my za malo jezdzilem)
- tylna klapa - elektryczna
- klapka ladowania - z tylu z prawej - tez elektryczna
- do 170kmh cichutko we wnetrzu - szybciej nie jechalem bo i tak bylo ograniczenie do stowki 😌
- porownanie z eC4 - linia maski i linia dachu - nizej w ioniq o jakies 5 do 10cm, oczywiscie wheelbase dluzsza w ioniq - lepiej bedzie sie sprawowal w trasach - ale i po ciasnym miescie tez da rade (testowalem)
a tu foty: