chewbacca
Posiadacz elektryka
Wczoraj jadąc z Poznania do Warszawy miałem międzyładowanie w Lućmierzu. Oczywiście trasa wyznaczona przez navi Tesli, SuC uwzględniony na trasie. O tej porze roku i przy baterii LFP naturalnym jest, że już w Poznaniu pojawił mi się komunikat o przygotowywaniu baterii przed szybkim ładowaniem. Ponieważ wcale mi się nie spieszyło i planowałem postój w knajpie Lemoniada, nie chciałem przygotowywać baterii i marnować dodatkowych elektronów. Kliknąłem więc w komunikat, co zawsze wiązało się z jego zniknięciem i anulowaniem podgrzewania baterii. Komunikat znikł ale pompa ciepła dalej wyła a zużycie energii wskazywało na to, że bateria jednak mimo wszystko jest podgrzewana (bez cienia wątpliwości). Próbowałem kilkukrotnie wytyczenia trasy od nowa i anulowania podgrzewania - nie da się. Ostatecznie poradziłem sobie w ten sposób, że wytyczyłem trasę do Lemoniady a nie na SuC. Ale w ten sposób traci się wytyczenie dłuższej trasy przez nawigację Tesli z uwzględnieniem czasów ładowania na poszczególnych SuC.
Czy to kwestia jakiegoś jednego z ostatnich updateów? Ciekawe czy to błąd w sofcie czy celowo wyłączyli możliwość anulowania przygotowania baterii? Zauważył ktoś to jeszcze? Może była gdzieś o tym jakaś wzmianka?
Czy to kwestia jakiegoś jednego z ostatnich updateów? Ciekawe czy to błąd w sofcie czy celowo wyłączyli możliwość anulowania przygotowania baterii? Zauważył ktoś to jeszcze? Może była gdzieś o tym jakaś wzmianka?