Rdza na gwintach od świateł.

slaveq

Pionier e-mobilności
Będę miał wreszcie motywację żeby kupić szlifierkę wielofunkcyjną. Cóż Tesla to auto dla ludzi lubiących wyzwania ja widać :). A rdzę odkryłem bo postanowiłem rozprawić się z wilgocią w jednej z lamp. sposób na razie mogę polecić: Demontaż, wrzucenie do piekarnika nastawionego na 40 stopni na godzinkę. Wcześniej cały plastikowy spaw objechałem silikonem pływającym K2. Ponoć na tym spawie pojawiają się mikropęknięcia przez które wilgoć dostaje się do środka. Jak na razie mimo deszczowej aury śladów wilgoci w środku brak ale będę monitorował :). Dla mnie to jest nawet urocze, że tyle człowiek sobie przy tym samochodzie pomajsterkuje.

Qult

Zadomawiam się
Dokladnie tak.

Hammerite to g..
Przetestowalem tego sporo robiąc pare fur. Mam jeszcze pare szt po 10 latach i nadal lux. Nic nie wychodzi. To jest taki podklad/odrdzewiacz raczej do mniejszych powierzchni, na to mozna polozyc lakier jaki chcesz.
Mam nadzieję, że jakościowo sie nie zepsuł...

Attachments

• mms_img-1773737544.jpg
    mms_img-1773737544.jpg
    87,4 KB · Liczba wyświetleń: 64
  • mms_img-1058908701.jpg
    mms_img-1058908701.jpg
    86,6 KB · Liczba wyświetleń: 76

slaveq

Pionier e-mobilności

6a8

Posiadacz elektryka
U mnie na szczęście jeszcze nic nie było widać. Psiknąłem tym fluidem naokoło i po gwintach. Zobaczymy za rok :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Pod czarną śrubą w lampie w tym otworze
Masz wyżej zdj Ciastka

Ale czasem też po wyjęciu wanny frunka też kilka gwintów potrafi zbrązowieć. Ja je wszystkie zawsze gdy coś rozbieram, jakimś sprajem kolorowym psikam kolor obojętny.

IMG_20230508_155144_01_copy_756x1008.jpg