Italia- polecane ładowarki.

XYZ

Fachowiec
Bardzo proszę o opinie dt. polecanych szybkich ładowarek w północnej i środkowej części Włoch.
Trochę wygooglałem, ale zdawkowe opinie w google to nieco za mało.
Supercharger Tesli ogarnąłam, ale chciałbym mieć jeszcze alternatywę dla niego.
Wiem że jest Enel-X, Ionity.... czym je uruchamiać(aplikacja, karta RFID, roaming ?)
Będę wdzięczny za podzielenie sie swoimi doświadczeniami.
Dzięki

vwir

Pionier e-mobilności
Wiem że jest Enel-X, Ionity.... czym je uruchamiać(aplikacja, karta RFID, roaming ?)

XYZ

Fachowiec
Dzięki, a czy może ktoś korzystał z EMOBITALY, mam ja w hotelu i byłoby dla mnie wygodnie ?

vwir

Pionier e-mobilności
Podeślij linka na plugshare. Sprawdzę, czy te ładowarki też obsłuży karta EnelX (ona obsługuje różne ładowarki, takie jak Ionity, etc).

XYZ

Fachowiec
Podeślij linka na plugshare. Sprawdzę, czy te ładowarki też obsłuży karta EnelX (ona obsługuje różne ładowarki, takie jak Ionity, etc).
Niestety na Plugshare tego nie widać, o ładowarce napisała mi obsługa hotelu, wyjaśniając , że jest on w sieci EMOBITALY

vwir

Pionier e-mobilności
Przecież w wątku który podlinkowałem masz wszystko opisane. To co podesłałeś nie zadziała, bo musisz "udawać", że jesteś we Włoszech (no chyba, że już faktycznie tam jesteś). Inaczej nie będziesz miał do wyboru sensownych opcji (na przykład 320kWh za 99EUR, niezależnie od operatora).

XYZ

Fachowiec
Przecież w wątku który podlinkowałem masz wszystko opisane. To co podesłałeś nie zadziała, bo musisz "udawać", że jesteś we Włoszech (no chyba, że już faktycznie tam jesteś). Inaczej nie będziesz miał do wyboru sensownych opcji (na przykład 320kWh za 99EUR, niezależnie od operatora).
Sorki, ale jeszcze nie doczytałem całego wątku, po pracy to zrobię.

abes99

Posiadacz elektryka
Polecam EnelX, sprawdził się podczas majówki ;) Karta w telefonie co prawda nie chciała zadziałać, ale ręczne wybieranie ładowarki już działało w 100%. Reszta w przytoczonym wątku ;)