Summon

Fryto

Zadomawiam się
Mam pytanko, dlaczego nie mam nigdzie opcji summon i inteligentny summon skoro mam wykupionego rozszerzonego AP?
Trochę słabo skoro biorą pieniądze za opcje podczas konfigurowania auta a po odbiorze brak ☹️

Fixtor

Zadomawiam się
Dostaniesz z aktualizacją oprogramowania. Kupując Teslę musisz się trochę nauczyć cierpliwości, niestety ;) Ja też od półtora roku czekam na FSD który wykupiłem.

Fryto

Zadomawiam się
Dostaniesz z aktualizacją oprogramowania. Kupując Teslę musisz się trochę nauczyć cierpliwości, niestety ;) Ja też od półtora roku czekam na FSD który wykupiłem.
Trochę słabo. A co jak w przeciągu 3 lat tego nie dadzą a ja zdecyduje się sprzedać auto np po dwóch latach. Jestem w plecy. Teraz żałuję że to wziąłem. Mogłem później dopłacić jak było by już dostępne

Bronek

Pionier e-mobilności
W 2019r z nadzieją kupiłem z FSD i po "sinusoidzie" zdarzeń czyli raz lepiej raz gorzej, oraz po zrozumieniu że mamy kilka światów motoryzacji i różnorodność ograniczeń kupowanie full FSD u nas uważam za bezsensowne obecnie i to nawet za starą cenę np ok 5000$.
AP rozszerzony jest jedynie przydatny gdy ktoś jeździ w trasie i np korzysta z ciężarka, inaczej to upierdliwe zbyteczne i kosztowne.
Tym bardziej, że funkcje które już jako tako działały jak parkowanie summon, obecnie uległy regresowi.
Na wersję Beta bym specjalnie szybko nie liczył.
Skoro u nas Tesla nie czyta nawet prawidłowo i niezawodnie znaków, nie odwołuje po skrzyżowaniach i zwalnia gdy znak dotyczy tylko pojazdów pow 3,5 T itp, to szkoda zachodu jak ktoś liczy kasę.
Mam teraz AP rozszerzony ale jeżdżę z ciężarkiem od 4rech lat, znam nawyki auta i jego fochy. Nowy posiadacz Tesli może się zrazić.
Zawsze można dokupić...

STMS

Pionier e-mobilności
też uważam, że FSD nie wejdzie szybko przez przepisy

Gdyby przepisy się zmieniły to pewno TESLA zaczęłaby rozwój tej usługi w UE a tak to nawet nie ma argumentu aby nad tym pracować skoro przepisy nie pozwalają

nie zapowiada się aby Europa zrezygnowała z wymogów 3 typów czujników na rzecz 1 - czyli tak jak w TESLI tylko kamer

ja kupiłem rozszerzony bo mnie wkurza odwoływania autopilota po każdej zmianie pasa - czekam też na ciężarek
liczę, że summon i parkowanie wróci szybciej niż za 2 lata :D

szkoda, że czytałem wcześniej, że ciężarek nie działa - tak to bym odraz kupił a tak to 2 miesiące "zmarnowane" a ciężarek jest już w drodze ;)

Fryto

Zadomawiam się
też uważam, że FSD nie wejdzie szybko przez przepisy

Gdyby przepisy się zmieniły to pewno TESLA zaczęłaby rozwój tej usługi w UE a tak to nawet nie ma argumentu aby nad tym pracować skoro przepisy nie pozwalają

nie zapowiada się aby Europa zrezygnowała z wymogów 3 typów czujników na rzecz 1 - czyli tak jak w TESLI tylko kamer

ja kupiłem rozszerzony bo mnie wkurza odwoływania autopilota po każdej zmianie pasa - czekam też na ciężarek
liczę, że summon i parkowanie wróci szybciej niż za 2 lata :D

szkoda, że czytałem wcześniej, że ciężarek nie działa - tak to bym odraz kupił a tak to 2 miesiące "zmarnowane" a ciężarek jest już w drodze ;)
Ciężarek działa, sprawdzałem 😉

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie działają i w 3 i w X. OK 450 gram.
W Xie przywaliłem na taśmę ciężarek do nurkowania.
Działa, miał być chwilowo ale.... Jak każda prowizorka jest i będzie...

W Trójce była to rękawiczka z śutem, bo ciężarek z normalnej na Yoke nie wchodził.
Nie wszyscy potrafią i lubią.

20230521_130443_copy_704x360.jpg

20220820_194833-COLLAGE.jpg

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Ja mam wersje z Ali na magnesy, działa perfekcyjnie.