Coś bardzo podobnego pokazywali mi rok temu, z tym że wtedy był jeszcze dodatkowy punkt (wymagana ekspertyza ppoż). Widocznie przez ten czas, któraś kancelaria prawna już im wybiła z głowy to bezprawne wymaganiePunkt nr 3 jest bardzo rewelacyjny. Kto to im spłodził?
Odpisz że nie rozumiesz treści przedstawionego dokumentu ponieważ użyta w nim terminologia jest błędna i zakładasz że jest to celowe działanie na twoją szkodę.
Plus zamów Pismo przedprocesowe z wyliczonymi twoimi stratami do zwrotu / pokrycia ich przez Zarząd Wspólnoty z ich własnych środków a nie środków wspólnoty.
PS1. (refleksja - off topic). Nie jestem w stanie odesłać im podpisanego aneksu listem poleconym, tak jakby chcieli, bo na osiedlu z początkiem roku zburzyli pocztę (i przy okazji kilka warsztatów samochodowych!) pod deweloperkę.
Najbliższa placówka PP: 3km dalej, agreguje ruch pocztowy z połowy dzielnicy (z innych zlikwidowanych punktów). Średni czas oczekiwania z numerkiem: 35 minut, bo na tej poczcie tylko 2 okienka są obsadzone pracownikami, a w pozostałych stoją tylko reklamy.
Nie zamierzam zwalniać się z pracy i tracić pół dnia, żeby im nadać list polecony wg starych zasad
PS2. Czy też macie takie wrażenie, że z każdym rokiem, mimo ogólnego postępu technologii i cywilizacji, u nas wszystko jakby coraz bardziej parciało i "zgrzytało" ?![]()
Nie wiem co to za firma ale ja wszystko załatwiałem przez jeden formularz na stronie.Piszę na wypadek, gdyby przypadkiem ktoś w przyszłości w tym kraju miał podobny 'case' jak u mnie.
Umowę o Przyłączenie można aneksować (formalne obniżenie mocy), teoretycznie nie ma żadnego problemu. Ale nie wystarczy zwykły e-mail, tak jak mówił pan na infolinii OSD.
Widocznie trzeba im przysłać pismo w PDF podpisane podpisem kwalifikowalnym.
Miesiąc stracony, bo z OSD nie było żadnego odzewu, poza nadaniem nr sprawie (a potem pani na tej samej infolinii oświadczyła, "że to zwykły e-mail", że formularza i załączników brakuje, i tak nie może być ...)
A więc pismo w tej samej sprawie wysłane ponownie, już jako PDF z podpisem kwalifikowanym.
Drugi miesiąc minął w tej samej banalnej sprawie.
Jak już zaczęło dochodzić te 30 dni, zacząłem codziennie wydzwaniać na infolinię OSD i dopytywać się o "status sprawy" (instytucji chyba nie da się nękać telefonicznie - jak sądzicie ?)
Po trzecim takim telefonie w końcu jakaś inna miła pani stwierdziła że "dochodzi 30 dni, a to już za długo - ona wyśle przypomnienie do osoby odpowiedzialnej".
W końcu aneks wysłany do mnie wraz ze zmianą Warunków Przyłączeniowych (trafił do Spamu, widocznie taką już mają reputację)
A więc kolejny kroczek do przodu - teraz Projektant zaktualizuje projekt przyłącza i punktu ładowania i wreszcie będzie można działać fizycznie, a nie tylko przekładać papieryMam nadzieję że pójdzie teraz szybko, bo to firma prywatna której powinno zależeć żeby wystawić szybko fakturę i rozliczyć temat.
PS1. (refleksja - off topic). Nie jestem w stanie odesłać im podpisanego aneksu listem poleconym, tak jakby chcieli, bo na osiedlu z początkiem roku zburzyli pocztę (i przy okazji kilka warsztatów samochodowych!) pod deweloperkę.
Najbliższa placówka PP: 3km dalej, agreguje ruch pocztowy z połowy dzielnicy (z innych zlikwidowanych punktów). Średni czas oczekiwania z numerkiem: 35 minut, bo na tej poczcie tylko 2 okienka są obsadzone pracownikami, a w pozostałych stoją tylko reklamy.
Nie zamierzam zwalniać się z pracy i tracić pół dnia, żeby im nadać list polecony wg starych zasad
PS2. Czy też macie takie wrażenie, że z każdym rokiem, mimo ogólnego postępu technologii i cywilizacji, u nas wszystko jakby coraz bardziej parciało i "zgrzytało" ?![]()
Stoen. Operuje w Wawie.Nie wiem co to za firma ale ja wszystko załatwiałem przez jeden formularz na stronie.
Pdf (nie mam papierowej wersji) z ekspertyzą dołączyłem do wniosku i po kilku dniach miałem wszystko wysłane na e-mail oraz dodatkowo kilka dni później listonosz przyniósł polecony bo ponoć jest wymagany przez przepisy.
To samo z dostawcą - pdf z warunkami otrzymanymi od dystrybucji i po kilku dniach bezpiecznik na listwie zaświecił się wesoło sygnalizując możliwość przeprowadzenia testów przepięciowych ładowarki.
Po wszystkim przesłałem pdf z wynikami do wspólnoty i dostałem potwierdzenie z życzeniem udanej eksploatacji.
Miejsce: Kraków, umowy z Tauron dystrybucja i dostawca Tauron sprzedaż wymieniony na respect energy co również zostało załatwione jednym formularzem i podpisem elektronicznym potwierdzonym kodem z smsa
Także proszę podajcie do którego dostawcy się odnosiły problemy bo jak widać bywa to różnie w naszym kraju.