Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
18 miesięcy i 33 tysiące kilometrów z TMYLR - moja ocena 3+
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 179038, member: 6"] Tez jestem ofiarą zmian wstecznych i dodał bym nawet kilka. Jest kilka warstw , które pokrzyżowały te fajne plany i cofnęły dobre rozwiązania : To różnorodność rynku zbytu , forsa, prawo, ego, strach i asekuracja przed ludzką głupotą ! I może pomimo dłużej wyobraźni ogólnej , to też i jej brak w pewnych obszarach, nawyki ? Np. przysłowiowe kaseciaki w japońcach. Z czasem i przy zwiększeniu produkcji zmalała też elastyczność. Mniej zmian na wniosek , aczkolwiek z yoke i klaksonu na pstryczek się wycofano Próba zrobienia uniwersalnego i taniego auta jest niemożliwa bez kompromisów. Tesla to takie "komunistyczne auto", każdemu po równo, egalitaryzm bije w oczy . Zaciera się granica np w modelach. Śmieszne drzwi i pneumatyka dzieli głównie X od Y Masy ludzkie są zadowolone jak na Kubie na początku rewolucji . Ale zawsze nie wszystkim to pasi po pewnym czasie. Byłoby mniej marudzenia, jakby dodano opcje do wyboru przy zakupie, których niektórym brak, nawet za dużą kasę . Ale to zaprzeczyło by temu "komunistycznemu" podejściu Tesli i uniwersalizmowi . No i prosta produkcja, dystrybucja, zakup, użytkowanie. Na marginesie to kilka rzeczy można sobie zmienić , tylko trzeba chcieć . Nawet pewnie taniej jak by to było możliwe w serwisach. Do tego dochodzi mentalność jakby było tanio, to i tak by byli ludzie by chcieli mieć coś ekstra nawet za dopłatą. Przecież wielu kocha konfiguratory. W Biedronce moja mama spędzała długie chwile wybierając ziemniaki luzem , ja brałem zawsze cale opakowanie mytych. Nie dogodzisz nigdy wszystkim [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
18 miesięcy i 33 tysiące kilometrów z TMYLR - moja ocena 3+