20000 mil podmorskiej.... a nie, to nie ta bajka ")

p0li

Pionier e-mobilności
no właśnie pyknęło 20000 ale km i nie podmorskiej ale z całą stanowczością mogę stwierdzić - żeglugi

czas na jakieś podsumowanie
8 miesięcy i 20kkm minęło jak jeden dzień, komfort podróży jest po prostu powalający - auto (na różnych forach) nosi przydomek "latający dywan" i nie odbiega to daleko od rzeczywistości
oczywiście zawsze znajdą się marudy którze stwierdzą ze bez 500km zasięgu, 5 minut łądowania albo 2s do setki to w życiu elektryka nie kupią - i bardzo dobrze

w przeciągu tych 8 miesięcy auto miał 4 update'y map i jeden multimediów, 1 akcję serwisową gdzie sprawdzano śruby tylnego zawieszenia i zaktualizowano soft ECU

a poniżej lista wszystkich niedoróbek fabrycznych, niedociągnięć przy wydawaniu oraz awarii, zawieszeń, restartów i innych takich które zaobserwowałem podczas tego okresu:

- raz na samym początku nie zareagował na pilota - pomogło otwarcie kluczykiem fizycznym

wit

Zadomawiam się
Gratuluje udanego egzemplarza. Ja po tygodniu jazdy mam niecały tysiąc km w moim ec4, usterek na szczęście na razie nie zauważyłem. Auto faktycznie bardzo komfortowe, a i osiągi wydają się znacznie lepsze niż te "na papierze".

p0li

Pionier e-mobilności
myślę że też nie będziesz miał większych problemów

obserwuję dwa zagraniczne fora tematyczne i nie ma tam wpisów o awariach - w sumnie nie ma tam za dużo wpisów bo ludzie jeżdżą i się cieszą, czasem są pytania jak właczyć to czy tamto

a co do parametrów - to mna bierząco raz w miesiacy uzupełniam mój wątek o parametrach jazdy i tam ładnie widać jak sie kształtuje średne "spalanie"

o tu: