2022.20.5 czytanie znaków

karol.kar

Pionier e-mobilności
Czołem.
Właśnie się przejechałem lokalną drogą gdzie są nowo postawione znaki przy przejściach dla pieszych.
Jazda na AP podstawowym.
Z mojej obserwacji następujące wnioski
- szybciej czyta znaki i odpowiednio wcześniej zwalnia np. z 50 -> 30 km/h
poprzednio było to po minięciu znaków i gwałtownie zwalniało, teraz jakieś 50m przed znakiem już zaczyna się reakcja.
- w końcu dostrzega znak końca ograniczenia i zaraz po minięciu zaczyna przywracać prędkość z przed ograniczenia.
Dla dokładności pomiaru przejechałem ten odcinek 2x. Znaki są nowe nie sądzę, aby to było gdzieś na mapach ogólnych.

Jeszcze jak by ktoś potwierdził czytanie znaku o terenie zabudowanym, bo było tak, że dopiero po wjeździe do zabudowań się księżniczka ogarniała co kwalifikowało do mandatu.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie lipa .Na 90 jest 50 itd . Wpadam setką w teren zabudowany 100% mam zabrane prawko .Nie stwierdzilem zadnej zmiany .Czyta przypadkowo to co czytała plus czasem cos nowego . Nie zwalnia wcześniej
Jedynie co ,to jest jakby żwawsza . Opony ustawilem na letnie. i mam boosta. Ale to kwestia ? no powiedzmy subiektywna.
Wkur..a mnie t3n brak zjazdu autonomicznego. Potrafi przywalić w plastikowe bariery w kolorach narodowych , ktore zawężają drogę . Przed tą durna aktualizacja 16 ? chyba sama zmieniała pas teraz jedzie na wprost fo rozwalenia jak nie potwierdzę oczywistego manewru .
Rizumiem zjazd , przegapię jadę dalej .Tu przegapię i walę w mur czy itp.