2022.20.6

slaveq

Pionier e-mobilności
Nie wiem jak u was, ale u mnie 2022.20.x BARDZO poprawiło działanie systemu w aucie. Wizualizacje Autopilota, kamery w trakcie jazdy, przeglądarka, no dosłownie wszystko. Pierwszy update od pierwszych buildów V11, który działa normalnie. CarPlay też działa lepiej bez żadnych ingerencji z mojej strony, postarali się wreszcie
Eeee jak carplay działa?

mgapinski

Posiadacz elektryka
Ahhh ok myślałem, że coś przespałem i dodali natywne wsparcie :).
Wątpię żeby to się kiedyś stało, ale widzę pozytywne zmiany w samej Tesli. Nie robią mi pod górkę, z aktualizacji na aktualizację poprawiają rzeczy na które narzekam w przeglądarce. Na ten moment to co udało mi się wypracować działa już właściwie tak dobrze jak rozwiązanie OEM. Wszystkie funkcje działają, po wejściu do auta samo mi się łączy, nic nie muszę przeładowywać. Wychodzą zalety wsadzenia do auta linuxa z procesorem X86, nawet jak Tesla czegoś nie doda to można to ogarnąć. Z wprowadzeniem swojego App Store pewnie mają problem regulacyjny, widać to po tym jakie aplikacje są teraz dostępne w CarPlay i Android Automotive. Niech nam pozwalają dalej działać z boku, bez większego rozgłosu i wszystko będzie okej. Jakby oficjalnie pozwalali np. na oglądanie YouTube lub granie przez Xcloud w trakcie jazdy to mieliby problem, mi nikt nie może nic za to zrobić, więc niczego nie ograniczam.

Michal

Moderator
Ja też mam wrażenie, że u mnie w 2022.16.3 też pod spodem jest dużo optymalizacji. Przeglądarka działa 3x szybciej i ogólnie całość lepiej.

Michal

Moderator
Na .20 jest jeszcze lepiej 😎
Czekam na tę aktualizację z innych powodów (smsy odczytywane w PL i procent naładowania u celu zawsze na ekranie głównym) :)
W sumie już dawno (od 3 miesięcy :ROFLMAO:) nie było takiej fajnej aktualizacji - już dawno hehe Tesle są jednak zarąbiste :D

tenOr

Posiadacz elektryka
Ja nie mogę się doczekać, aż przestanie mi mówić że mam skręcić w "żana paula aj aj" (prawdopodobnie najpopularniejsza ulica w Polsce obok Piłsudskiego).

Michal

Moderator
Ja nie mogę się doczekać, aż przestanie mi mówić że mam skręcić w "żana paula aj aj" (prawdopodobnie najpopularniejsza ulica w Polsce obok Piłsudskiego).
Ja trochę będę tęsknił za szona pola aj aj :D