2023.32

refi1234

Fachowiec
Obraz z kamer jest genialny, nawet w nocy jest po mieście bardzo fajny.

!!! Sprawdzcie po tej aktualizacji jedną rzecz u siebie, please.

Po upgrade ładowanie miałem ustawione na 78 lub 80% (oba poziomy testowałem), po ładowaniu wyłaczam na noc apke a rano mam ok 5% mniej. Tesla w systemie pokazuje zuzycie ok 5% jako 1% gotowość auta i 4% łacznośc z aplikacją - ale apka była wyłaczona w nocy po zakończonym ładowaniu.

Gdy ustawiłem ładowanie na poziom 82% toto już nie wystapiło i tego zuzycia ok -5% nie ma.

Jak jest u was?

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
Obraz z kamer jest genialny, nawet w nocy jest po mieści bardzo fajny.

!!! Sprawdzcie po tej aktualizacji jedną rzecz u siebie, please.

Po upgrade ładowanie miałem ustawione na 78 lub 80% (oba poziomy testowałem), po ładowaniu wyłaczam na noc apke a rano mam ok 5% mniej. Tesla w systemie pokazuje zuzycie ok 5% jako 1% gotowość auta i 4% łacznośc z aplikacją - ale apka była wyłaczona w nocy po zakończonym ładowaniu.

Gdy ustawiłem ładowanie na poziom 82% toto już nie wystapiło i tego zuzycia ok -5% nie ma.

Jak jest u was?
nigdy nie wyłaczałem apki a w dodatku mam tessie i nie mam na razie z tym problemu

piotrazz

Fachowiec

Michal

Pionier e-mobilności
Co jakiś czas mam aktualizacje PUBG (gra na steam) i zajmuje ona albo 100 MB, albo 4GB. Nie wiem dlaczego co jakiś czas są takie duże, ale na pewno nie jest to kwestia rzeczywistej konieczności i dodawania FSD ;)

KrissTMY

Zadomawiam się
Żadam śmieszne pytanie, ale jeszcze nie wiem jak to działa. Czy aktualizacja się sama instaluje i dzieje się to tylko gdy auto się połączyć z WiFi?

Bronek

Pionier e-mobilności
Pobiera sama. Decyzje o instalacji podejmujesz Ty. Lepiej jak ma wifi w zasiegu. Aby proponowała wersję beta, trzeba odpowiednio odklinąć opcje w menu..

Last edited:

chewbacca

Posiadacz elektryka
2023.32.4 zabrało offset do szybkości w jednym z trybów pracy Autopilota :(
Naprawili UI. zepsuli UX.
Dokładnie! też To zauważyłem i miałem wrzucać ale widzę, że mnie ubiegłeś:). Nawet filmik nagrałem. Ogólnie to po dzisiejszym update'cie dużo ustawień z menu Autopilota miałem przywróconych do ustawień fabrycznych.

Dodatkowo co jeszcze zauważyłem to podczas jazdy na autopilocie tesla wyraźnie zwalnia przed ustawionym w nawigacji skrętem. Wcześniej nie zauważyłem, żeby autopilot jakkolwiek był spięty z trasą wyznaczoną w nawigacji a teraz wyraźnie AP bierze to pod uwagę :) Zwalniał przed zakrętem na drodze (jakimś łukiem) ale nie przed skrzyżowaniami, na którym nawigacja wyznacza skręt.

Attachments

• IMG_3292.MOV
    21 MB · Liczba wyświetleń: 1
Last edited:
Ciekawe, mam wersję 26.9 a i tak mam zablokowane te opcje w autopilocie, przy "aktualna prędkość". Wydaje nie się też, że zawsze tak miałem...

Zwalnianie przed zakrętami na plus, bo czasami strach bierze jak autopilot wpada w zakręt.

ciastek

Pionier e-mobilności
Ciekawe, mam wersję 26.9 a i tak mam zablokowane te opcje w autopilocie, przy "aktualna prędkość". Wydaje nie się też, że zawsze tak miałem...
Tak. Mimo, że opcja zablokowana, to bierze pod uwagę offset ustawiony dla opcji „ograniczenie prędkości”. Patrz https://forum.elektrowoz.pl/threads/roznica-w-auto-pilocie-zwyklym-i-rozszerzonym.3180/post-86639
Teraz przestało to działać. Wybranie opcji „aktualna prędkość” resetuje offset do 0.

SylB

Zadomawiam się
Wow, obraz z bocznych kamerek "żyleta".
Wcześniej była "sepia" a dziś błękit nieba, że ja cie nie mogę.

nabrU

Pionier e-mobilności
U mnie pobrało i zainstalowało 2023.32.4 wczoraj. Właśnie wróciłem z małej traski i miałem dwa razy sytuację, że Tesla zczytała znak ograniczenia i samoczynnie zwolniła do wskazywanego ograniczenia (y). Nie pamiętam czy byłem na TACC czy Autosteer, ale potestuję więcej w ciągu najbliższych dni.

poochaty

Posiadacz elektryka
Czy mi się zdaje czy po aktualizacji bieżące wskazania zużycia przesunęły się trochę w lewo i wskazanie pierwsze z lewej jest praktycznie schowane za kierownicą?
1000024926.jpg

Michal

Pionier e-mobilności
Wydaje Ci się, albo ktoś Ci fotel przesunął :)
U mnie zawsze tak było.

Pepek

Fachowiec
Wow, obraz z bocznych kamerek "żyleta".
Wcześniej była "sepia" a dziś błękit nieba, że ja cie nie mogę.
Wgrało się u mnie wczoraj i potwierdzam - obraz z bocznych i tylnej - wow. Niebo a ziemia z poprzednią wersją. Nareszcie można jakoś sensownie przeglądać nagrania z sentry mode.