Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
2023.6.9 i Park Assist dla aut bez USS
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="ypl, post: 88297, member: 1876"] Dokładnie, czas przetwarzania nie jest problemem, dane potrzebne do uczenia, a konkretnie ich mała ilość jest problemem. Potrzeba ogromnych ilości scenariuszy, parking i słupki i krzaki w ostrym słońcu, w pochmurny dzień, w deszcz, ulewę, mgłę, o zachodzie słońca, wieczorem, o brzasku, świcie, samochód tylnym kołem najechał na kamień i wszystko jest pod kątem, jest sucho i wszystkie kamery są delikatnie przykurzone, na parkingu jest zimne oświetlenie ledowe, albo ciepłe starego typu, albo noc i brak oświetlenia itd. A mówimy tylko o jednym widoku na jednym parkingu, i tu może być kilkanaście albo kilkadziesiąt różnych warunków otoczenia, że ta kamera w dokładnie tym samym miejscu na tym samym parkingu zgłupieje. Dlatego kamery plus czujniki to nie jest taki głupi pomysł, bo dużo mniejszą ilością danych można ten system nauczyć i będzie moim zdaniem działał pewniej i niezawodniej. Nie bez powodu nietoperze świetnie sobie radzą w ciemnościach, ale Elon mówi zrobię lepsze oczy widzące zawsze w każdych warunkach, nawet takie których ewolucja nie wykształciła, ja mówię sprawdzam i dam sobie rękę uciąć, że za rok o tej porze to będzie działać słabo przy normalnym użytkowaniu w różnych warunkach jak opisałem powyżej. Użytkuje system składający się z kamer i czujników i przez oststnie 4 lata nigdy nie miałem sytuacji żeby ten system zadziałał w sposób nieoczekiwany albo dał mylną informację, albo nie zareagował sam wtedy kiedy trzeba. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
2023.6.9 i Park Assist dla aut bez USS