Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
2024.8
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bartosz, post: 146856, member: 178"] Cały czas coś drobnego się dzieje. Nawet nie jestem chyba w stanie tego zliczyć. Na przestrzeni 3 lat: Ogranicznik drzwi kierowcy wymieniany był już dwa razy, za każdym razem po ok. roku zaczynał „strzelać” przy zamykaniu lub otwieraniu drzwi. Kamera w prawym słupku, czujnik zbliżeniowy w tylnym zderzaku, przetarty wężyk spryskiwaczy, wytarta uszczelka drzwi kierowcy, pukające o siebie wycieraczki, przetarta klapa bagażnika o słupek C. Wymieniana była także klapka gniazda ładowania, nie otwierała się po naciśnięciu, tylko z ekranu, aplikacji lub przycisku na wtyczce. Okresowo nie działający głośnik w słupku A pasażera. Niedomykająca się klamka drzwi pasażera. Połamana pokrywa pod maska, ta która zakrywa akumulator i osprzęt na podszybiu. Wymieniane miałem też obie kamery w błotnikach, to niestety za kasę, bo mnie wkurzały te rozbłyski na obrazie od kierunkowskazów, a w ramach gwarancji nie chcieli ich wymienić na nowe pozbawione tego problemu. W Ząbkach w ramach akcji serwisowej wymienili jakieś czujniki temperatury i dodali oring do siłownika klapy bagażnika. No i jak pisałem ostatnio pendrive, ale to nic nie dało, nadal jest błąd UI_a112, ale to chyba wina jednej z ostatnich aktualizacji, bo na niemieckim forum jest sporo zgłoszeń z tym błędem, chociaż wszystko działa bezbłędnie pomimo tego błędu. Pojawiał mi się także błąd, że nie można ładować, chociaż kabel w ogóle nie był podłączony, ale to chyba też dolegliwość związana z ostatnią aktualizacją, bo sporo tego na niemieckim forum widziałem, a technik mobilny nic nie wykrył złego, więc czekam na aktualizację, która to naprawi. Ostatecznie wszystko jest naprawiane/wymieniane/regulowane szybko i bez dyskusji przez technika mobilnego, a wszystkie problemy są drobne i nie unieruchamiają auta. Muszę jeszcze wybrać się do body shopu z tą klapą. Niemniej tyle „usterek” nie miałem w żadnym wcześniejszym samochodzie lub moje oczekiwania są zbyt wygórowane. Dodam jeszcze, że auto starzeje się z klasą. Zużywa się powoli, tapicerka jest w bardzo dobrym stanie, lakier o dziwo także, bo myślałem, że będą z nim problemy. Bateria, nie wiem, ale tak na oko 3-4% degradacji. [ATTACH type="full" alt="IMG_0217.jpeg"]16595[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
2024.8