TDEV

Zadomawiam się
Witam wszystkich. Problem mam z pobraniem aktualizacji. 2025. 2. 6. Problem polega na tym, że pobiera. Aktualizacje do mniej więcej 95%, po czym po chwili spada na 84 -86 %. Tak już piąty albo szósty raz ,reset telefonu, reset samochodu nic nie daje. Ktoś coś podobnego doświadczył?

inter

Pionier e-mobilności
Witam wszystkich. Problem mam z pobraniem aktualizacji. 2025. 2. 6. Problem polega na tym, że pobiera. Aktualizacje do mniej więcej 95%, po czym po chwili spada na 84 -86 %. Tak już piąty albo szósty raz ,reset telefonu, reset samochodu nic nie daje. Ktoś coś podobnego doświadczył?
Jest juz taki temat, szukaj a znajdziesz.
Sprawdz jaki jest sygnał wifi.
Czyzby przez udostepnianie przez telefon?
Nic nie napisałeś.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Zostaw to spokojnie. Pobierze sie w koncu. Czasem tak jest.

inter

Pionier e-mobilności
A swoja droga u mnie sie pobralo, i zniklo :)
Nie zdazylem zainstalowac…
Już czytałem o kilku przypadkach z ta wersją.
W kolejce jest 2025.6.1.

Jac3k

Posiadacz elektryka
A swoja droga u mnie sie pobralo, i zniklo :)
Nie zdazylem zainstalowac…
Czasami tak jest. Pobierze Ci już za jakiś czas nowszą wersję. Tak jest jak wykryją jakieś bugi i cofają daną wersję softu. Czasami nawet się zatrzyma i już jej nie pobierze. Kiedyś mi to tłumaczyli na serwisie Tesli bo miałem taki przypadek.

Hermes

Posiadacz elektryka
A w starych (2024) Y to działa na Androidzie to otwieranie bagażnika "zbliżeniowe" w nowym sofcie czy nie? Pytam, bo jakoś nie mogę znaleźć wskazanej opcji aktywacji w menu auta, a jak stoję przed bagażnikiem, to też nic się nie dzieje? ;)

inter

Pionier e-mobilności
A w starych (2024) Y to działa na Androidzie to otwieranie bagażnika "zbliżeniowe" w nowym sofcie czy nie? Pytam, bo jakoś nie mogę znaleźć wskazanej opcji aktywacji w menu auta, a jak stoję przed bagażnikiem, to też nic się nie dzieje? ;)
Nie

lvlthn

Pionier e-mobilności
PS otwieranie bagażnika bezdotykowe 2025.2.6 działa na androidzie. Wymagany jest bluetooth z UWB.
Wystarczy stanąć za bagażnikiem z telefonem, bip bip bip i sie otwiera :)

.Kropek.

Zadomawiam się
Z tym grzaniem baterii to było wcześniej, może nie najlepiej ale było.

Jak jechałem na GW który Tesla miała w swoich mapach (nie wszystkie były) to pokazywał grzanie baterii do ładowania, ale w praktyce nie osiągał prędkości co na SC (inne moce ale i tak poniżej limitu samochodu i ładowarki) i komunikował abym przygotował baterie do ładowanie poprzez nawigowanie do niej 🥴
Teraz jak doczytałem to podobno zmienili sposób dodawania tych ładowarek. Wcześniej raz do roku aktualizowali te inne ładowarki na nawigację, teraz podobno korzystają z "Google Places API for charger POI information" źródło.

Czy teraz nagrzeje się odpowiednio aby wykręcić maksymalną moc?

Czy to były tylko moje doświadczenia i winna była ładowarka która mówiła że ma 150kw a dawała mniej?

Tu np GW 150kW to moc 145kw pojawiła się po kilku minutach ładowania - jakby bateria była za zimna na początku ładowania i się "dogrzała" w trakcie więc mogła przyjąć moc. Gdzie powinno dość w 1 minutę do mocy maksymalnej i zbiegiem ładowania moc powinna spadać jeśli była by nagrzana odpowiednio.
Jak wasze doświadczenia przy nie SC w trasie?