Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
2025.8
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="ELuk, post: 229705, member: 359"] To ja Wam powiem tak… Od stycznia jeżdżę Lexusem RX w max wersji, z wszystkimi systemami wspomagania i wnioski vs TM3 1. Utrzymanie pasa ruchu działa skutecznie jak w AP, tyle że nie muszę przy wyprzedzaniu dezaktywować i aktywować, bo robi to sam. 2. Fantomowych hamowań nie ma. 🙂 3. Banów za przekroczenia limitów ostrzeżeń nie ma. 🙂 4. Wycieraczki działają tak samo (losowo).🤨 5. Światła mijania nie włączają się przy aktywacji wycieraczek prze deszcz!!! 🤨🙁 6. Systemy ostrzegania pikają co chwilę, trzeba je za każdym uruchomieniem wyłączać w głębokim menu (nie wszystko się da). 🤨 7. Rozpoznawanie znaków beznadziejne jak w Tesli 🤨. No ale na „AP” mogę przekraczać bzdurne ograniczenia bez konsekwencji bana. 8. Kontrola skupienia- tu największy dramat, pięć sekund spojrzenia na ekran i już ostrzeżenie, jak zasłonisz czujniki to pisze, że nie widzi twarzy i jest zagrożenie dla jazdy.., pika i ostrzega niemiłosiernie. 😡🤬 Nie robiłem tego, ale gdzieś czytałem, że ktoś zasłonił czujniki i nie zważał na komunikaty to mu auto zastrajkowało i zakończyło jazdę! Nie próbowałem, ale może to zrobię. 9. Oszukuje na zbiorniku paliwa, teoretycznie ma 64 litry, ale przeciętnie nie wlejesz więcej niż 50 bo krzyczy że pusty… czyli ogranicza realny zasięg jazdy bez tankowania. EDIT: // 10. Zapomniałem dodać, że profil kierowcy się regularnie nie ładuje, a kluczyk w telefonie za który zapłaciłem, dalej nie jest uruchomiony… 🤷🏻♂️🤨 jak żyć z japońską motoryzacją „premium”? 😤 // Wnioski, hmmm tu chyba te EU przepisy narzucają te durne ograniczenia, ale.., Jeżdżę też MB S i GLC i tam o dziwo, te „cuda/anomalie” w mniejszym nasileniu występują, może dlatego, że to auta kupione przed 2024, a od wtedy chyba te restrykcje bezpieczeństwa EU wymusiła… Generalnie coraz gorzej w kwestii radości z jazdy. Aż mi się przypomina „Powrót z gwiazd” Lema, tam też był motyw tych aut „superbezpiecznych” czego bohater nie mógł zaakceptować.., 😉🤣 [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
2025.8