Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
21 'mitów' na temat EV
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 151275, member: 3354"] Podawanie zużycia benzyny w PHEV to czysta patologia jest. Szczególnie, że nie podaje się zużycia prądu. Natomiast z mojego polskiego zaścianka, promowanie EV ze wzglądu na jego przyjazność klimatyczną to marketingowy absurd i w dodatku hipokryzja. Hipokryzja, bo "bez emisyjne samochody" wcale takie nie są (patrząc całościowo). Te samochody nie biorą się znikąd, prąd nie bierze się znikąd, nawet urządzenia do produkowania czystej energii nie biorą się znikąd. Oczywiście całościowa emisja CO2 w przypadku EV jest niższa, ale wciąż jest. Marketingowy absurd - bo większość klientów ma totalnie wyrąbane na emisje CO2. Z wyjątkiem eko-świrów, którzy uważają, że każdy może i powinien poruszać się wyłącznie rowerem, w każdym klimacie i miejscu świata, ekologia rozumiana jako emisja CO2 nie łapie za serce nikogo na tyle, żeby przesiąść się z TDIka na EV. To co łapie klientów, to: - kasa - wrażenia z jazdy, użyteczność - image (mam EV, jestem ekologiczny, patrzcie) - brak smrodu [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
21 'mitów' na temat EV