Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
3 lata z elektrykiem minely, i co dalej?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 178146, member: 3354"] Cały czas rozpatrujecie sytuację jaka była w przeszłości, ale z dzisiejszego punktu widzenia. Jeżeli ktoś kupuje nowy samochód, to nie wie ile ten samochód będzie kosztował jako używany, za 5 lat. Może się okazać, że akurat ten model się sprawdzi i będzie trzymać cenę, może się okazać miną, bo akurat trafił tam silnik, który lubi się psuć. Może też przyjść duża inflacja + zwiększony popyt na używki i ludziom roi się, że jeździli za darmo, bo samochód nie stracił na wartości. Jeżeli ktoś niedawno kupił jakiegoś mocniejszego VAG'a, to też jest w tej chwili wygrany, bo dostanie za niego tyle co płacił u dealera. Popyt na mocniejsze benzyniaki wciąż jest, a w ofercie już ich nie ma, albo kosztują dużo. Dla odmiany, właściciele pierwszych TM3HL dostali wirtualnie po kieszeni, bo w tej chwili te samochody są ~20k tańsze. A może nie dostali po kieszeni, bo jak je będą sprzedawać, to nie będzie dopłat. Albo za kilka lat zacznie wchodzić podatek od emisji i ludzie szukający tanich w utrzymaniu samochodów zaczną szukać BEV zamiast ICE, bo zwyczajnie taniej będzie taki samochód mieć. Chciałem samochód na 5 lat, to wynająłem. W tej chwili chciałem samochód na dłużej, to postanowiłem go "kupić". Za kilka lat albo go sprzedam, albo zdecyduję się trzymać dalej. Wszystko zależy od tego co będzie na rynku, jaka będzie cena używanego, ile będę skłonny płacić. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
3 lata z elektrykiem minely, i co dalej?