Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
3 lata z elektrykiem minely, i co dalej?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="nabrU, post: 178288, member: 919"] A proszę bardzo. Tyle że to będzie mój przykład wynajmu ID.3 w UK. Samochód o wartości wtedy 40 645 GBP (bo lakier metallic, pompa ciepła i 19" alusy) - minus EV grant 1500GBP = 39 145GBP Wynajem od 01.04.2021r. na 24 miesiące bez udziału własnego czyli równe raty po 343 funty przez 24 m-ce na 8k mil na rok. [ATTACH type="full" alt="1725628165111.png"]20356[/ATTACH] Wynajem przedłużony potem o kolejne 6 miesięcy z opcją oddania samochodu w ciągu tygodnia (bez kar) przy tej samej racie. Samochód zwrócony 18.08.2023. Całość za wynajem: 28 x 343.50 + 206 (za część sierpnia) = 9824 GBP Samochód został zwrócony z przebiegiem 31097 mil więc naliczono mi opłatę za nadprzebieg: 1192,48 GBP. Raport z odbioru wskazywał zarysowanie felgi (bez podania rozmiaru uszkodzenia) oraz lewa część tylnego zderzaka była przytarta (więc kara jest OK). Wyceniono felgę na 60 funtów i zderzak 110 funtów. Zakwestionowałem zarysowanie felgi jako w normie plus fakt, że nie dotarła do mnie faktura na te uszkodzenia i nadprzebieg i kwoty te pobrano mi bez wiedzy z konta. W ramach uznanej reklamacji zostały mi całkowicie zniesione opłaty za uszkodzenia oraz zredukowana opłata za nadprzebieg. [ATTACH type="full" alt="1725629297776.png"]20357[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="1725629345070.png"]20358[/ATTACH] Czyli za ponad 28 miesięcy jazdy ID.3 przez ponad 31k mil zapłaciłem 10824 GBP. Samochód był wart ok 20 tys. GBP w momencie zwrotu na rynku wtórnym, a obecnie można go mieć za ok 17 tys. GBP. Wnioski proszę wyciągnąć samemu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
3 lata z elektrykiem minely, i co dalej?