Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
3 lata z elektrykiem minely, i co dalej?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="blazej, post: 178501, member: 3910"] Z bateriami trochę pewnie jest tak, że ktoś się pierwszy z poważnych graczy musi wychylić. Sprzedaż rosła przez lata dość dynamicznie, więc wszystko było „cacy” i można było nie wchodzić w nowy projekt komercyjny, który oznaczał utopienie dotychczasowych na tym etapie i jednocześnie mniejsze marże na nowym projekcie w wyniku uwzględnienia kosztu komercjalizacji nowych ogniw. Tu jest pewnie bardzo zimna ekonomiczna kalkulacja i wydaje się, że dotarliśmy już do tej ściany. Dlatego tutaj zgadzam się z [USER=274]@cooler[/USER] - jeżeli ktoś ma już ev, z którego jest zadowolony, to warto poczekać na jakiś przełom. Przy czym ja jestem sentymentalny i zawsze lubiłem moje auta. Do niedawna moją starą astrą 1.6 16V w najbrzydszym zielonym kolorze z 2001 roku jeszcze dojeżdżała moja mama te 4 km do pracy. Teraz mają jako drugie auto moją starą Hondę CR-V 2015. Pierwszym jeździłem 5 lat i pomimo kilku upierdliwych usterek wciąż mam sentyment, drugim 9 lat i tutaj była to bezawaryjna jazda. Teraz z Teslą M3 będę tak długo, jak nie pojawi się jakiś przełom w ev, ale i tak będę chciał ją wtedy zostawić jako to drugie auto do bliższych wyjazdów. Może gdyby mi pasowało jeżdżenie 3 lata i nowy to patrzyłbym na to inaczej, ale jak już przywyknę do samochodu, to nie lubię go zmieniać bez poważnego powodu. Przy czym jakby mi się teraz tesla zaczęła psuć na potęgę (odpukać), to już nigdy bym do tej marki nie wrócił. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
3 lata z elektrykiem minely, i co dalej?