Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
300K zł. do wydania na elektryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomRS, post: 133874, member: 2681"] Oczywiście, że nie jest nagminne, ale im starszy płyn tym bardziej ryzykowne. Na torze hamujesz krótko ale treściwie, hamulec ma choć chwilę, żeby się odrobinę schłodzić, poza tym jest obliczony na takie obciążenia, a mimo to można go zamęczyć. A na górskich zjazdach sporo osób hamuje lekko, ale czasem nieprzerwanie, temperatura cały czas wzrasta, najprostsza droga do zagotowania hamulca - „ a nie jechałem szybko wcale” W elektryku z racji rekuperacji jest tego hamowania rzeczywiście zasadniczo mniej, ale ja dla spokojnej głowy wymieniłbym ten płyn. Choćby po to, żeby bez obaw pojechać trochę bardziej „z jajem”. Ja to z pewnością będę robił, tak samo, jak raz na rok-dwa podjadę to zaprzyjaźnionego warsztatu, żeby ktoś rzucił okiem na podwozie i sprawdził zawieszenie pod kątem luzów. To wg mnie takie minimum które powinno być zrobione w każdym pojeździe. Nie bardzo sobie wyobrażam, żeby w aucie o mocy 500 i więcej KM i wadze około 2 ton, przyśpieszeniu 4 sek lub mniej, olać temat hamulca i zawieszenia. Tym bardziej, że mam zamiar korzystać z tych osiągów. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
300K zł. do wydania na elektryka