Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
50000 i nadal jeździ
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 149020, member: 1062"] Tak więc mój e-C4 skończył właśnie dwa lata, aktualny stan licznika to 66940km. Przez ten czas nie zaliczył żadnej awarii, aktualne SoH w/g Car Scanner to 92,13%, a więc pozostaje bez zmian od długiego już czasu, a cały ostatni sezon zimowy ładowany był codziennie do 100%. Jedyny problem jaki występuje od czasu do czasu, to problem opisany na początku z systemem keyless, oczywiście wymiana BSI niczego nie zmieniła i raz na kilka miesięcy zdarza mu się przez kilka dni nie reagować na kluczyk po podejściu do samochodu. W takiej sytuacji jedyne co można zrobić to wyjąć grot z kluczyka i fizycznie otworzyć samochód, po czym system się budzi do życia i działa jak należy, ostatnim razem zauważyłem także, że podobny efekt wywołuje naciśnięcie przycisku w klapie bagażnika, wtedy także system ożywa. Podczas ostatniej wizyty w serwisie, podjęto decyzję o wymianie gwarancyjnej akumulatora 12V. Zbytnio nie protestowałem, bo w końcu gwarancja się kończyła, a po co potem wymieniać go na swój koszt. Faktycznie gdyby się tak mocniej w temat zagłębić, to niskie napięcie na akumulatorze 12V, mogłoby powodować zakłócenia w pracy modułu keyless, który to przecież musi być zasilany przez cały czas. Pożyjemy, zobaczymy co będzie dalej, fakt jest taki, że problem po raz pierwszy "urodził się" po 9 miesiącach od zakupu samochodu ;). Czasami także żona skarży się, że antena odpowiedzialna za wykrycie kluczyka wewnątrz samochodu i możliwość jego uruchomienia, nie widzi jej kluczyka jeśli położy go na środku samochodu albo ma go w torebce na siedzeniu pasażera. Ja nigdy tego problemu nie mam, jednak trzymam kluczyk w kieszeni spodni ;). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
50000 i nadal jeździ