Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
A teraz moje wynurzenia...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 60823, member: 89"] Naprawdę fajny materiał w szczególności może być ciekawy dla laików, choć i dla mnie były interesujące informacje np. o przystosowaniu serwisów do pracy z EV - nie myślałem o tym, jakie są wymagania i czym są podyktowane. Nie chciało mi się dużo pisać, bo akurat miałem coś innego na głowie, więc jest tam trochę krytyki, tylko takiej delikatnej i musisz sobie ją sam wyłuskać. Teraz mam więcej czasu, więc mogę napisać dosadnie, a co :) 1. "Oglądałem na raty" = za długi film. Powinien być skondensowany do 10-20 no może max 30 minut. Jak to zrobić - pewnie lepszy konspekt rozmowy i trzymanie się go. Przykładowo mam wrażenie, że chyba 5 razy mówiliście coś o tym terminie 2035r narzuconym przez EU. Nie chce mi się jeszcze raz oglądać, żeby popatrzeć ile jest takich przypadków niepotrzebnych dygresji - na podcast spoko (przy czym ja sam nie słucham podcastów) ale na YT, dla mnie trochę za mało dynamiki. Jest chyba tylko jeden kanał, który oglądam z tak długimi filmami ale też mnie to męczy i najczęściej przeskakuję większość (Now You Know). 2. "Oglądałem z prędkością 1,25x" = wolno Wam szła ta rozmowa i trzeba było przyśpieszyć tempo. Rozumiem, że to ciężki temat do poprawy - nauczyć się szybciej mówić. Można natomiast pomyśleć o przyśpieszeniu w post produkcji. Przy czym i tak dobrze, że mówicie dość równym tempem, więc da się przyśpieszyć w YT, bo zdarza się, że jeden rozmówca mówi za wolno (przydałoby się 1,5x), a drugi nawala jak z karabinu i po przyśpieszeniu nie da się zrozumieć. Tylko o przyśpieszaniu YT nie wie pewnie 99% użytkowników tego serwisu, więc najczęściej ludzie po prostu przestają oglądać :p 3. Do powyższych (które w dość pokrętny sposób napisałem już wcześniej :ROFLMAO:) mogę dodać jeszcze krytykę trochę podobną ale już bardziej konkretną w postaci - niepotrzebne podsumowania polegające na powtarzaniu Twoich wypowiedzi przez kolegę prawie słowo w słowo i w chwilę po tym jak skończyłeś mówić, ale to tylko kilka razy, więc bez tragedii. 4. Do moich "wynurzeń" dodam jeszcze pomysł, który moim zdaniem mogłyby sprawić, żeby materiał będzie znacznie bardziej atrakcyjny (powinno pojawić się więcej obejrzeń) - wizualizacje / screeny / infografiki. Wiem, że to więcej pracy w produkcji niż samo przemontowanie/pocięcie i wrzucenie, ale gdyby w czasie Waszej rozmowy o spalonym aucie w garażu pojawiło się kilka wizualek z artykułami na portalach i na koniec wizualka z informacją, że w hali nie było nawet hybrydy, to taki przekaz byłby znacznie mocniejszy i atrakcyjniejszy. Dotyczy to w zasadzie każdego poruszanego tematu. Ilości elektryków na drogach, ilości stacji ładowania i sztuk EV przypadających na jedną stację vs stacji benzynowych. Każdy poruszony temat byłby lepszy z wizualizacjami. Ludziom znacznie łatwiej zapadają w pamięć wizualizacje niż mowa ale skoro robisz szkolenia, to pewnie o tym doskonale wiesz ;) Trochę już pewnie mnie znasz, więc domyślasz się, że zabrakło mi informacji o tym jakie auto wybrałeś i dlaczego ;) Jednak rozumiem reklamową naturę tego materiału i target w postaci "starych" dealerów ICE/EV, więc się nie upieram. W formie "psychologicznej kanapki" (chwalenia -> krytyka -> chwalenie) dodam na koniec, że naprawdę ładnie się wypowiadasz i masz lekkość w przekazywaniu wiedzy oraz robisz to w taki nienachalny sposób, więc moim zdaniem naprawdę nadajesz się do opowiadania o "kontrowersyjnych" tematach jak np. EV. Ja niestety mam tendencję do robienia z ludzi idiotów jak już opowiadają durnoty - ciężko mi się powstrzymać choć naprawdę się staram ale mam niski próg wytrzymałości na głupoty. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
A teraz moje wynurzenia...