Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
Arval i "Mój elektryk" NFOŚiGW
Abonament na wynajem z dotacją a utrata pojazdu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bandtio83, post: 230816, member: 1753"] Witam, może ktoś niestety przerabiał lub wie jak wygląda sytuacja hipotetyczna: Opłacam AC i GAP jak ubezpieczenie straty finansowej (pytanie kogo straty finansowej ale to dalej) Wpłacam 37 tys wpłaty własnej, samochód użytkuje i w 10 miesiącu następuje całkowita utrata pojazdu, ubezpieczyciel zwraca 100% wartości auta, wypłaca firmie która jest właścicielem, czyli firma otrzymuje: 100% wartości auta + moja wpłata + wpłaty miesięczne, gdy zachowa wszystkie pieniądze to ... się jej to bardzo opłaca. Ja poniosłem koszty rat za użytkowanie, to jest oczywiste, ale wpłaciłem 37 tys za to aby te raty były niższe w całym okresie trwania kontraktu, dodatkowo była brana dotacja na to auto i trzeba ją zwrócić (dla prostoty obliczeń nie zastanawiajmy się czy trzeba zwrócić ją całą czy nie) teraz bo projekt został przerwany, no wiec oddaje im te 30 tys (kwota dotacji) i jestem stratny finansowo 30 tys bo to miała być dotacja.. Co w takiej sytuacji? Czy firma która wynajmuje zwróci mi ten ich ekstra zysk wynikających że otrzymali więcej niż było ich wewnętrzne saldo za ten samochód? Czy są do tego jakieś przepisy, normy itp. Jak to wygląda w różnych firmach np Arval? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
Arval i "Mój elektryk" NFOŚiGW
Abonament na wynajem z dotacją a utrata pojazdu