Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

danielm

Pionier e-mobilności
nigdy nie słyszałem by kiedykolwiek komukolwiek w serwisie cokolwiek tego typu przeszkadzało :)
a widzisz, w moim przypadku serwisowi przeszkadzały plastikowe naklejki na bocznych kierunkowskazach, znajomemu powiedzieli że mu nie zdiagnozują kamery wstecznej dopuki nie wymieni ledów w nogach na fabryczne

Masta20PL

Zadomawiam się
Chciałem kupić ciężarek na kierownicę. Na allegro nie ma na temu nie ma. Albo źle szukam ? Sami używacie? Jeszcze używacie ?

Gandalf

Pionier e-mobilności
Nie przesadzajmy i nie idźmy w skrajności.
No ja dokładnie o tym mówię. To skrajna nieodpowiedzialność. Ten wymóg gapienia się na drogę to nie fanaberie; my (w EU) nadal jesteśmy na starym stacku, którego nikt nie rozwija od kilku lat.

(Tak, jeżdżę na autopilocie, nie nie używam ciężarka, nie, nie dostałem nigdy bana... no dobra, raz, wiele lat temu dostałem bana od Xa, bo chciałem sprawdzić co będzie jak go nie będę słuchał ;-) )

solik

Pionier e-mobilności
Chciałem kupić ciężarek na kierownicę. Na allegro nie ma na temu nie ma. Albo źle szukam ? Sami używacie? Jeszcze używacie ?
nie polecam metalowych, zostawiaja slady

sa takie na rzepy, "fsd tesla weight"

a co do zabijania.. na autostradzie pomaganie sobie ciezarkiem jest fajne

facet

Fachowiec
N
No ja dokładnie o tym mówię. To skrajna nieodpowiedzialność. Ten wymóg gapienia się na drogę to nie fanaberie; my (w EU) nadal jesteśmy na starym stacku, którego nikt nie rozwija od kilku lat.

(Tak, jeżdżę na autopilocie, nie nie używam ciężarka, nie, nie dostałem nigdy bana... no dobra, raz, wiele lat temu dostałem bana od Xa, bo chciałem sprawdzić co będzie jak go nie będę słuchał ;-) )
Napisałeś że ciężarek zabija ludzi a nie ciężarek zabija tylko tylko brak odpowiedzialności ludzi go używających. I nie każdy człowiek zakładający kogoś przez niego zabił dlatego CI napisałem abyś nie popadał w skrajność i nie siał propagandy. Ciężarek również można używać w korku przy 3km/h.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Napisałeś że ciężarek zabija ludzi a nie ciężarek zabija tylko tylko brak odpowiedzialności ludzi go używających. I nie każdy człowiek zakładający kogoś przez niego zabił dlatego CI napisałem abyś nie popadał w skrajność i nie siał propagandy. Ciężarek również można używać w korku przy 3km/h.
Tak, ci co sobie wyłączyli alarm o niezapięciu pasów to też nie wszyscy jeszcze zginęli ;-)
A tak na serio - to IMHO niewielki zysk dla tych rozsądnych, za to spore ryzyko dla tych mniej (szczególnie, jeśli nawet nie wiedzą, że tacy są)

@solik ale robi Ci to dużą różnicę? Ja marudzenia o kierownicy zazwyczaj nie zauważam. Może specyficznie trzymam, choć przecież nie tak, że mam ręce przyczepione do kierownicy. Mi raczej te systemy bezpieczeństwa pomagają niż przeszkadzają.

(a elon powinien wyjąć nosa z trampka i zająć się robotą to nie gadali byśmy o ciężarkach tylko mieli aktualny FSD)

pmlody

Pionier e-mobilności
(a elon powinien wyjąć nosa z trampka i zająć się robotą to nie gadali byśmy o ciężarkach tylko mieli aktualny FSD)
Obawiam się, że nos w trampku może pomóc z legislacją FSD