Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia EV9 Forum • Kia EV9
Akcja naprawcza Kia EV 9
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="4AD, post: 227451, member: 1908"] Informacja dla ewentualnych nowych użytkowników EV9: 1.W moim aucie przed odbiorem z salonu zażyczyłem sobie potwierdzenia, że ASO załadowało najnowszego ROM’a w wersji: 95560DO000_1.30 2. Poprosiłem o usunięcie błędów wieku dziecięcego tego wozidła: -SC324 failure / IEB software failure -SC326 CLU failure -SC568 ICULI (wadliwa praca trybu ładowania baterii 12V/DTCP1A961C failure… -SA558 RSPA failure -SA579 BDC-BCM logic improvement -SA601 MCU-R software update -SA608 CCU operation logic improvement W domu załadowałem sobie reklamowaną OTA’ę KIA i odkryłem, że jazda autem z kluczyka (coś jak Summon w Tesli) nie jest dostępna w PL, EV9 lighting pattern również nie występuje w Europie, boost’a do wersji GT też nie kupisz… podobno jest oferowany w Niemczech. Używam auta - z sercem na ramieniu - bo pali się kontrolka acu 12V i jeżdżę tylko wokół komina, mam co jakiś czas problem po uruchomieniu auta z wyborem biegu D lub R… coś hałasuje ale bieg nie jest uaktywniony… po wyłączeniu i włączeniu auta wszystko znów działa i da się dalej jechać, ale nie wyobrażam sobie takiej akcji podczas nawracania na kilka razy, gdy zatrzymam ruch w całym mieście… Może to słaby Acu 12V a może to inny problem - opisany na youtube’ie - konieczność wymiany falownika na silniku mnie jeszcze czeka… P.S. Mam do ogarnięcia jak ochłonę akcję serwisową (nie objęta priorytetem nr 1) - zamki drzwi i podnośniki szyb… ASO zamówiło graty… Auto samo w sobie jest ciekawe ale pewniej czuję się w obrzucanej błotem na forum Tesli… :) Co ciekawe zużycie aktualne na poziomie 25-30kWh/100km jest jak dla mnie OK na takiego kolosa. Czekam na uwagi innych kolegów. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia EV9 Forum • Kia EV9
Akcja naprawcza Kia EV 9