Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
Akcja serwisowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 98626, member: 1062"] Byłem wczoraj w serwisie, celem wykonania akcji serwisowej. Niestety pomimo podjętych czterech prób, nie udało się zaktualizować oprogramowania, występował problem z połączeniem z serwerem Stellantis. Tak więc wróciłem do domu bez wykonanej aktualizacji, umówiłem się ponownie na 19 czerwca. Przy okazji zgłosiłem problem, który wystąpił u mnie kilka dni przed wizytą w serwisie, w sumie już po raz trzeci (pierwszy raz w grudniu, następny raz w marcu). Mianowicie przez kilka dni, występowały u mnie problemy z otwarciem samochodu, brak reakcji auta na zbliżenie się z kluczykiem (dotyczy obu kluczyków, więc je wykluczam) i samoczynne otwarcie samochodu, brak reakcji na dotknięcie klamki, a także brak możliwości otwarcia poprzez przyciski na pilocie. Jedyna możliwość otwarcie samochodu, to wyjęcie grota z kluczyka i mechaniczne otwarcie. Co ciekawe, po otwarciu mechanicznym, cały system wraca do życia i od razu zaczynają działać wszystkie opcje. Wygląda to tak jakby zbyt głęboko "uśpił" się system. Podobno znaleźli jakąś informację w tym temacie i coś tam podziałali, co miało naprawić problem, jednak już wieczorem po przyjechaniu do domu, problem pojawił się ponownie. Oczywiście nie chodzi tutaj o fakt wyłączenia przez samochód funkcji automatycznych (opisanych w instrukcji), gdyż w tym przypadku działa otwieranie samochodu przez naciśnięcie klamki lub przycisku na kluczyku. To u mnie działa tak jak powinno. Natomiast jak jest problem to działa tylko otwarcie mechaniczne grotem. Jak to wygląda, widać na filmikach które nagrałem w marcu i maju. [MEDIA=youtube]TpUnn5nQ4Gk[/MEDIA] [MEDIA=youtube]20O_q0Lkcf4[/MEDIA] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
Akcja serwisowa